Igre
22.12.2006 12:25

Deli z drugimi:

Share

Virtua Fighter 5 tudi na Xbox-u 360

Sony-ev PlayStation 3 je pravkar dobil nov udarec s strani Xbox-a 360, saj bo k Microsoftovem taboru prebegnil novi del serije, ki se je s štirico – tudi s pomočjo vseprisotnega PlayStation-a 2 – proslavil po celem svetu. Govorimo o odlični, tehnični pretepalki Virtua Fighter, katere prihajajoči peti del, bo evropejcem na voljo marca naslednje leto ob splavitvi PS3-ja na stari celini. SEGA pa je pred kratkim objavila, da bo Virtua Fighter 5 poleti 2007, torej z nekajmesečno zakasnitvijo, prišel tudi na Xbox 360.
Glede na s strani kritikov odlično sprejeto štirico in prejšnje dele, kot tudi dobri odzivi igralcev avtomatov, na katerih je VF 5 na Japonskem že izšel, potrjujejo, da bi ta naslov, če bi ostal ekskluziven, dobro prišel Sony-evem arzenalu iger. Nekateri bi verjetno celo resno pomislili o nakupu konzole že samo zaradi te igre. Vendar si kot kaže razvijalci iger, glede na majhno število prodanih PS3 konzol, ob vse dražjih razvojih v tem trenutku ne morejo privoščiti lojalnosti samo eni konzoli, kaj šele tisti, ki je je v tem trenutku najmanj.

Glede na to, da se šušlja tudi o “prestopu” nekaterih drugih visoko-profilnih iger, kot so Metal Gear Solid 4 in Devil May Cry 4 (samo šušlja, nič drugega!), v tem trenutku ne izgleda, da bo prihodnost PlayStation-a 3 tako briljantna, kot je bila zgodovina PlayStation-a 2. Seveda pa vse konzole doživljajo težke trenutke ob splavitvi in ne smemo prehitro odpisovati Sony-a, ki ima navsezadnje v razvoju tudi kup lastnih iger. Zdaj pač Sony plačuje vse dražjo ceno odločitve, da v PS3 vključijo Blu-ray predvajalnik, ki je glavni krivec za tolikšno zamudo in visoko ceno konzole. Če je bila ta odločitev usodna ali preroška, bomo pa še videli.


Prijavi napako v članku