Računalništvo, telefonija
20.03.2013 17:10

Deli z drugimi:

Share

Viper – ujemite trenutek

Podjetje Haivision predstavlja Viper, kompaktno integrirano napravo za snemanje, prenos pretočnih vsebin, pregledovanje, distribucijo in objavo bogatih, večpretočnih vsebin visoke ločljivosti.
Kompaktna integrirana naprava za snemanje, prenos pretočnih vsebin, pregledovanje, distribucijo in objavo bogatih, večpretočnih vsebin visoke ločljivosti.
Kompaktna integrirana naprava za snemanje, prenos pretočnih vsebin, pregledovanje, distribucijo in objavo bogatih, večpretočnih vsebin visoke ločljivosti.

Predstavitve, situacijska urjenja in inštrukcije danes temeljijo na osebnem pristopu vodje predstavitve in podpori dinamičnih medijev, kot so animirane predstavitve, videoposnetki v živo, podatki iz preglednic, računalniško podprta orodja za oblikovanje ter simulatorji. Če želite dejansko izkušnjo učinkovito prenesti prek IPvideo prenosa oziroma si jo kasneje ponovno ogledati na zahtevo, je treba tudi neprisotnim gledalcem zagotoviti ogled tako živega posnetka kot tudi spremljajočega prikaza informacij.

Viper podpira hkratno snemanje in pretočno predvajanje virov visoke ločljivosti, kot sta HD kamera ter računalnik. Vsak vir je lahko video ali računalnik visoke ločljivosti, ki je v realnem času kodiran v H.264. Med predvajanjem v živo ali gledanjem posnetega dogodka prenos ostaja dodeljen in sinhroniziran. Oba medijska prenosa sta vselej na voljo v polni ločljivosti, s pomočjo patentiranega predvajalnika InStream podjetja Haivision pa lahko gledalec izbere najbolj primeren način prikaza.

Haivision predstavlja napravo H.264 pete generacije

Napravo Viper lahko uporabljate kot samostojni snemalnik/predvajalnik ali kot integrirani del IP-video sistema Furnace, ki uporabnikom omogoča neposreden nadzor nad snemanjem/predvajanjem z upravljanjem deljene snemalne zasnove.

Viper MAX – Samostojni prenos, Snemanje, VoD – video na zahtevo s predvajalnikom InStream™

Viper MAX združuje moč Haivisionovega priznanega enkodiranja H.264 z integriranim operacijskim okoljem Furnace. S pomočjo preprostega, uporabniku prijaznega zaslona na dotik lahko uporabnik vzpostavi večkanalno sejo, istočasno predvaja in snema ter samodejno pripravi vsebino za predvajanje na zahtevo. Viper istočasno snema dvokanalno vsebino pri polni ločljivosti in v polnem formatu ter tako zagotavlja možnost pregleda nad celotnim kontekstom. Med sejo lahko oddaljeni gledalci spremljajo večpretočni prenos HD vsebin v živo zgolj s klikom na spletno povezavo, ki zažene patentirani predvajalnik InStream, ki deluje ločeno od brskalnika. InStream ne zahteva nameščanja, deluje na vseh platformah in zagotavlja 100 % varno video distribucijo. Po končanem snemanju dogodka je posneti večpretočni prenos na voljo za predvajanje na zahtevo. V povezavi z Viperjevim modulom za pogojeni dostop lahko uporabnik varno objavlja vsebine znotraj portala Viper v obliki enostavnih spletnih povezav, ki jih po elektronski pošti pošlje določenim osebam oziroma skupinam, ali pa samodejno prenese datoteke na katerokoli mrežno lokacijo.

Viper VF – Naložite porazdeljene posnetke in objave v sistem Furnace

Viper VF lahko učinkovito odloži posnetek iz IP-video sistema Furnace vaše naprave. Za stranke z velikimi potrebami po snemanju IP-videa je vzpostavitev velikega osrednjega snemalnega sistema in zagotavljanje možnosti snemanja s katero koli končno napravo ob katerem koli času iz vidika kapacitet strežnika ali omrežja lahko nepraktična. Snemanje na razpršene naprave v omrežju in objava na osrednjem sistemu v obliki videa na zahtevo odpravi takšno medsebojno odvisnost. Povezava naprav Viper z osrednjim sistemom za IP-video Furnace je idealna rešitev za velike medijske sisteme v zdravstvenih in izobraževalnih ustanovah ali podjetjih, saj omogoča predvajanje ali snemanje medijsko bogatih dogodkov kadar koli in kjer koli. Napravo Viper lahko upravlja uporabnik, ki zažene kanale prenosa in objavi posnetke, ali pa se z njo upravlja prek administratorskih vmesnikov sistema Furnace. Naprave Viper, povezane z osrednjim sistemom Furnace, ki vključuje modul za pogojeni dostop, imajo visoko sistemsko zaščito vseh živih vsebin in posnetkov, ki so predvajani na zahtevo.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem EIS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri EIS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem EIS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku