Monitorji
07.06.2012 05:45

Deli z drugimi:

Share

ViewSonic pripravil zaslon, vreden toliko kot avtomobil

Računalniški zaslon ViewSonic VP3280-LED ne bo pustil hladne niti najzahtevnejše uporabnike!
Računalniški zaslon ViewSonic VP3280-LED ne bo pustil hladne niti najzahtevnejše uporabnike!

Napredni uporabniki dobro vedo, da kakovost stane. Ti so za kakovostne izdelke pripravljeni odšteti zajeten kup denarja. Tega se očitno več kot dobro zavedajo pri podjetju ViewSonic. To je namreč za računalniški sejem Computex 2012 pripravilo računalniški zaslon, za katerega bo v prosti prodaji potrebno odšteti toliko, kot za avtomobil nižjega cenovnega razreda.

Računalniški zaslon ViewSonic VP3280-LED za prikazovanje slik uporablja kakovostno matriko z 31,5-palčno oziroma 80-centimetrsko diagonalo in ločljivostjo 3.840 x 2.160 točk (4K). Gostota prikaza slik znaša 150 točk na palec, kar je za zaslon te velikosti izjemen dosežek. Zaradi visoke ločljivosti je novinec pisan na kožo predvsem filmskim studiem, televizijskim hišam, fotografom in drugim, ki se ukvarjajo z grafičnim oblikovanjem.

Zaslon ViewSonic VP3280-LED se lahko pobaha še z izjemno ostrino slike in živimi barvami. Novinec je namreč zmožen prikazovanja slik v 10-bitni barvni globini oziroma z 1,07-milijardami barvnih odtenkov. Zaradi velikosti, visoke ločljivosti in izjemne barvne globine, je za uporabo zaslona potrebno imeti kar precej zmogljiv računalnik. Za prikazovanje slik bo zadoščal računalnik z Intelovim procesorjem Core i5, za video pa Core i7. Nanj ga lahko priključimo preko priključkov DVI in DisplayPort.

Računalniški zaslon ViewSonic VP3280-LED bo naprodaj predvidoma konec letošnjega leta. Podjetje je glede maloprodajne cene novosti razkrilo le to, da bo ta primerljiva z avtomobilom nižjega cenovnega razreda. Tudi dobavljivost še ni bila razkrita.

Vas zanima več iz te teme?
ViewSonic monitorji LCD monitorji 4K monitorji

Prijavi napako v članku