Računalništvo, telefonija
09.03.2007 10:52
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Videokonferenčne povezave postajajo nenadomestljive

V Telekomu Slovenije imajo z videokonferenčnimi povezavami že zelo dolge izkušnje. Prve videokonference so zagotavljali že pred desetletjem z uporabo tehnologije ISDN. Z uporabo novejših tehnologij se je kakovost videokonferenčnih povezav neprestano izboljševala, razširila se je razpoložljivost in uporaba, tako da videokonference postajajo pomembno orodje učinkovitega komuniciranja. Danes, ko so na pohodu širokopasovne povezave v tehnologijah iz nabora xDSL in ko v Telekomu Slovenije začenjajo z množično gradnjo optičnih dostopovnih omrežij, so si videokonference zlasti v poslovnem svetu že priborile domovinsko pravico.

Videokonferenčni sistemi postajajo nenadomestljivi za redno komuniciranje znotraj podjetij in ustanov z geografsko razpršenimi organizacijskimi enotami ali prostorsko oddaljenimi poslovnimi partnerji. Predstavljajo učinkovito orodje poslovnih komunikacij, pomembni so na področju izobraževanja, medicine, znanosti ali sodstva. Z njimi se svet dejansko spreminja v eno samo globalno vas, kjer razdalje postajajo nepomembne in izginjajo. Videokonference omogočajo hitro odločanje na osnovi različnih virov, boljši izkoristek časa in večjo učinkovitost ter zmanjševanje stroškov. S prehodom na IP tehnologije postajajo videokonferenčne povezave tudi cenovno zelo ugodne.

Direktor Telekomovega sektorja za poslovne uporabnike Iztok Klančnik poudarja, da so videokonference le ena izmed storitev, namenjenih zlasti poslovnim uporabnikom, ki pa postaja vse pomembnejša in v kombinaciji z drugimi storitvami zagotavlja najcelovitejšo ponudbo na našem trgu. Tudi sama videokonferenčna ponudba je zaokrožena, saj vključuje sistemske omrežne rešitve, povezave in z vso potrebno multimedijsko opremo, kot so zasloni in prikazovalniki, video in avdio ter podatkovna oprema. S svojim širokopasovnim omrežjem zagotavlja najvišjo možno raven videokonferenčnih storitev. Večtočkovne videokonferenčne sisteme omogoča tako v Sloveniji kot tujini, pri čemer hkrati zagotavlja tudi načrtovanje in svetovanje, upravljanje s sistemom, izobraževanje uporabnikov, servise itd. Svojo ponudbo utemeljuje na domačem znanju in dolgoletnih izkušnjah, najugodnejših cenah in drugih ugodnih finančnih aranžmajih ter rešitvah, o katerih se dogovarja z vsakim naročnikom posebej glede na njegove potrebe in zahteve.


Prijavi napako v članku