Računalništvo, telefonija
13.10.2016 07:59

Deli z drugimi:

Share

Veličastni Microsoft HoloLens na voljo za prednaročilo v Evropi. Že veste, koliko bo treba zanj odšteti?

Microsoft HoloLens je precej dražji od primerljivih rešitev.
Microsoft HoloLens je precej dražji od primerljivih rešitev.

Microsoftova očala za navidezno resničnost HoloLens so brez dvoma eden najbolj razburljivih izdelkov v zgodovini podjetja. Ta namreč spadajo v kategorijo spremenjene oziroma izboljšane resničnosti, kar pomeni, da vas uporaba ne prenese v navidezni svet, ampak omogoča lažje prepletanje realnega in spletnega okolja. Tako lahko v svoji pisarni ali domu upravljate aplikacije, ki si jih namestite po celi sobi, hkrati pa ponuja možnost, da si določene aplikacije pritrdite na določen del sobe in s tem spletno okolje prenesete v svoj življenjski prostor.

Očala za navidezno resničnost HoloLens so sedaj v predprodaji tudi v Evropi, prednaročila pa je vsaj za zdaj mogoče oddati le v Veliki Britaniji, Franciji, Nemčiji in na Irskem. Za nakup nadvse zanimivega izdelka je žal treba seči globoko v žep, saj je zanj treba odšteti kar okoli 3.010 evrov. Za podjetja je maloprodajna cena še malce bolj zasoljena, saj je ta postavljena na okoli 5.015 evrov. V paketu kupec sicer poleg vrhunskih in nadvse zanimivih očal za navidezno resnično Microsoft HoloLens prejme še kazalno napravo za delo v obogateni resničnosti Clicker ter različne dodatke, kot so polnilec, kabli, torbico za prenos in krpo za čiščenje naprave.

Prvi kupci bodo svoja očala za navidezno resničnost Microsoft HoloLens prejeli v drugi polovici novembra. Trenutno žal še in podatka o tem, kdaj naj bi zašla k nam.


Prijavi napako v članku