Varnost
28.03.2022 07:37
Posodobljeno 12 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Varnostna kopija lahko reši podjetje

Podatki so temelj vsakega podjetja in njihove izgube si ne smemo privoščiti, saj bi pomenila ogromne težave ali celo ogrozila poslovanje.
Vemo, da potrebe po varnostnem kopiranju iz leta v leto rastejo.
Vemo, da potrebe po varnostnem kopiranju iz leta v leto rastejo.

Če imamo v podjetju varnostno kopijo pomembnih podatkov, si v primeru izgube podatkov prihranimo veliko skrbi, pri obnovi pa veliko truda in časa.

Scenarijev, pri katerih smo lahko ob podatke podjetja, je veliko. Zlahka si predstavljamo, da po pomoti izbrišemo e-poštna sporočila ali pa katero izmed map na računalniku. Lahko se zgodi na primer tudi, da nehote prenesemo virus, ki se širi na ostale računalnike v podjetju. Konec koncev lahko pride do okvare računalnika ali nam ga kdo ukrade.

Pomislite, koliko časa bi trajalo, da obnovite svoje podatke in koliko bi vas to stalo. Zato še enkrat razmislite o rešitvi za težave, preden se pripetijo – varnostno kopirajte v oblak.

Vedno imejmo podatke še nekje

Vemo, da potrebe po varnostnem kopiranju iz leta v leto rastejo. Statistike kažejo, da veliko število podjetij, ki je za določen čas ali za vedno izgubilo svoje podatke, preneha s poslovanjem. Če ne takoj, pa čez nekaj let. Kdor se uspe »pobrati«, še dolgo čuti posledice izgube.

Že z uporabo storitev v oblaku pridobimo večjo varnost nad podatki, kot če jih imamo samo na lokalnih strežnikih. A sama oblačna storitev ni varnostna kopija. Varnostno kopijo imamo kot garancijo, da bomo do podatkov lahko prišli, tudi če bodo drugod iz katerega koli razloga izginili.

Kaj bomo storili, če izgubimo prav vse podatke v podjetju, vključno s podatki strank in partnerjev, s katerimi sodelujemo? Nesreče, okvare, zlonamerni napadi … To niso stvari, ki nas ne morejo doleteti. Čeprav večina odločevalcev v najemu strežniškega prostora na oddaljeni lokaciji vidi več stroškov kot koristi, se le-ti ne zavedajo dovolj, da pravi stroški sledijo, če ne bodo investirali v varnost, varnostne kopije in zaščito le-teh.

Z varnostno kopijo podatkov v oblaku si zagotovimo, da nas podatki v primeru takšne ali drugačne izgube, čakajo še nekje drugje. Podatki podjetja se v določenem časovnem intervalu pošiljajo na oddaljeno mesto v oblaku, kjer so zaščiteni pred nesrečami. Najpomembneje pa je to, da lahko, če so lokalni podatki ogroženi, varnostno kopijo obnovimo in podjetju zagotovimo neprekinjeno poslovanje.

Kaj je PANTHEON varnostna kopija?

Podatkovne baze PANTHEON lahko shranite na oddaljeno varno mesto v oblak in poslujete brez skrbi. PANTHEON Gostovanje pomeni, da v podatkovni center Telekoma Slovenije shranimo kopijo podatkovne baze PANTHEON, ki jo uporabljamo na svojem strežniku. Tako lahko avtomatiziramo dnevno izdelavo kopij najpomembnejših podatkov podjetja.

Poznate eDokumentacijo?

Na kratko je eDokumentacija skladišče vse dokumentacije, ki se uporablja v podjetju. V dokumentacijo shranjujemo prejeto in izdano pošto, vso računovodsko dokumentacijo, komercialno dokumentacijo, kot so pogodbe in aneksi, tehnično dokumentacijo (npr. navodila za uporabo, garancijske liste …). Pozabite lahko torej na fascikle in imate odslej vse shranjeno elektronsko in na varnem mestu.

V Datalabu so z vzpostavljanjem večnivojske zaščite poslovnih in finančnih podatkov zavezani k zagotavljanju varnosti podatkov strank. Rešitve PANTHEON imajo vgrajene varnostne funkcije in standarde, ki omogočajo varno poslovanje v podjetju in zaščito podatkov, tako v lokalnih kot v oblačnih rešitvah.

Vzpostavite zanesljiv sistem varovanja podatkov z rešitvami PANTHEON. Nova dimenzija zaščite poslovnega sistema v obliki naprednih sistemov večnivojskega potrjevanja in drugih varnostnih sistemov zagotavlja celovito varnost podatkov in popoln nadzor pretakanja informacij znotraj vašega podjetja.

Več o rešitvah na www.datalab.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
PANTHEON kibernetska varnost

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem DATALAB SI d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri DATALAB SI d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem DATALAB SI d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več