Varnost
15.06.2023 11:22

Deli z drugimi:

Share

Varnost doma in poslovnih prostorov je ključ do brezskrbnega življenja

V današnjem hitro spreminjajočem se svetu, v katerem tehnološki napredek ne pozna meja, je varnost doma in poslovnih prostorov postala ena izmed najpomembnejših skrbi vsakega posameznika.

Na srečo so se tudi varnostni ukrepi razvili v skladu z napredkom in potrebami sodobnega človeka. Omogočajo nam, da se počutimo varne. Sodobne tehnologije prinašajo inovativne rešitve, ki dvigujejo varnost na popolnoma novo raven – od ključavnic do alarmnih sistemov, video nadzora, javljanja požara in odpiranja vrat s kartico ali preko telefona.

Ključavnice so že stoletja osnovno sredstvo za zagotavljanje varnosti notranjih prostorov. Vendar pa tudi ključavnice niso obtičale v preteklosti. Danes imamo na voljo napredne ključavnice, ki uporabljajo najsodobnejšo tehnologijo za prepoznavanje lastnika in omejevanje dostopa nepooblaščenih oseb. To pomeni, da lahko pozabite na skrbi glede izgubljenih ključev ali možnosti kraje, saj je vaš telefon lahko vaš unikaten ključ. A tudi ključev ne smemo podcenjevati.

Imejte vrata vedno pod nadzorom

V podjetju Lecom nudijo lastne cilindrične vložke, pa tudi sistemsko zaklepanje, pri katerem ima uporabnik samo en ključ, ki odklepa več vrat. Sistem nudi popoln nadzor, saj sami določimo, katera vrata lahko nekdo odklepa in katerih ne. Sistemi so izdelani v lastnem ER profilu, ki je modelno zaščiten. Uporabnik dobi lastniško kartico, s katero lahko naroči dodatne cilindre ali ključe izključno v podjetju Lecom d.o.o.

V podjetju nudijo tudi elektronske ključavnice za dom ali večstanovanjske hiše, ki omogočajo odklepanje vrat s telefonom ali drugo pametno napravo.

Rešitev, kot je SALTO DanalockV3, omogoča nadzor nad odklepanjem in zaklepanjem vrat s pomočjo pametnega telefona. Združljiva je z vsemi vrstami vrat in tako primerna za vsak dom.

Če ključavnica ne zadrži nepridiprava, ga bo alarm

Poleg ključavnic igrajo ključno vlogo pri varnosti tudi alarmni sistemi, ki so postali nepogrešljiv del sodobnih varnostnih rešitev.

Alarmni sistemi so bili včasih za uporabnika zelo kompleksni, danes pa so bolj dostopni in bolj uporabniško dovršeni kot kadarkoli prej. Alarmne centrale s pomočjo vrste senzorjev zaznajo sumljive premike ali vlom in takoj sprožijo alarmno opozorilo, hkrati pa o tem preko GSM in IP pozivnika obvestijo lastnika. S tem se poveča možnost za hitro posredovanje in zmanjša tveganje za večjo škodo.

Video nadzor za še večjo varnost

Alarmi v stanovanjih, večstanovanjskih stavbah in tudi poslovnih prostorih največkrat svoje delo opravljajo v tandemu z videonadzorom. Sta zelo učinkovita kombinacija, saj lahko lastnik preko varnostnih kamer, ki so povezane z internetom, na svojem telefonu spremlja dogajanje v realnem času in preveri stanje doma tudi na daljavo. Videoposnetki lahko služijo kot pomemben dokaz pri preiskavi incidentov ali vlomov, hkrati pa predstavljajo preventivni ukrep, saj že sama prisotnost kamer odvrača morebitne nepridiprave.

Varnost so tudi senzorji dima, razlitja vode …

Varnost doma pa ne zajema le zaščite pred nepooblaščenim vstopom, temveč tudi preprečevanje požarov, ki je ključnega pomena za zagotavljanje celovite varnosti doma. Požari lahko povzročijo nepopravljivo škodo na imetju in še huje, ogrozijo življenja prebivalcev.

Požarni alarmni sistem zazna dim, visoko temperaturo ali druge znake ter sproži alarmno opozorilo. Sodobne požarne centrale preko vgrajenega pozivnika o dogodkih obveščajo lastnika, kar omogoča takojšen odziv in posredovanje.

25 let tradicije

Lecom d.o.o. je družinsko podjetje z več kot 25-letno tradicijo na področju varovanja premoženja. Njihova osnovna dejavnost je dobava in montaža mehanske in tehnične zaščite objektov. S svojimi rešitvami so opremili že več kot 3300 objektov – tako pravnih kot tudi fizičnih. So tudi strokovnjaki za varnostne sisteme proti kraji izdelkov v trgovinah in za zaščito vsega mogočega, celo vitrin, hidrantov, električnih omaric in podobno.

Razvili so tudi lasten ER profil cilindričnih vložkov in ključev, razna varovala ter še mnoge druge produkte, ki jih lahko najdete na njihovi spletni strani www.lecom.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
pametne ključavnice


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok kartami ... Več