Igre
31.07.2011 11:38
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Valve Software iz digitalne trgovine Steam odstranil še “Dragon Age II”

Dragon Age II
Dragon Age II

Kot vam je najbrž že znano, je založniška hiša Electronic Arts pred časom naznanila splavitev čisto svoje digitalne trgovine, ki so jo poimenovali Origin. Pri založniku pravijo, da so se stvaritev svoje digitalne trgovine odločili z namenom, da bi imeli več nadzora nad lastnimi igrami, izdajo popravkov in dodatkov zanje, kar jim trenutno največja digitalna trgovina Steam ne omogoča.

Trgovina Steam, katere lastnik je Valve Software, ima namreč precej omejitev in pravil, ki jih morajo založniki spoštovati. Electronic Arts jih ni in zaradi tega je Valve nedavno umaknil najnovejšo igro studia BioWare – “Dragon Age II”. Razlog za umik se skriva v tem, da je Electronic Arts ponujal nakup razširitve Legacy kar v igri, a ker je to proti pravilom je bila igra umaknjena.

Zaradi podobnih razlogov naj bi Valve iz svoje trgovine izbrisal tudi igro “Crysis 2″, Electronic Arts pa pravi, da umik niso izvedli sami, z namenom, da bi na Origin privabili več kupcev.

Kot kaže so odnosi med Valve Software in Electronic Arts precej slabi, zaradi česar igre “Battlefield 3” ne bo mogoče kupiti na Steamu, prav tako pa naj bi igričarje ekskluzivno na Origin čakala posebna izdaja igre Mass Effect 3.

Vas zanima več iz te teme?
Steam igre

Prijavi napako v članku