Operacijski sistemi
13.05.2012 14:35
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Brezplačna nadgradnja na Windows 8?

Je operacijski sistem Windows 8 Consumer Preview izpolnil vsa vaša pričakovanja?
Je operacijski sistem Windows 8 Consumer Preview izpolnil vsa vaša pričakovanja?

Microsoft bo oktobra ponudil v prodajo operacijski sistem Windows 8 z oznako RTM (Release to Manufacturing). To pomeni, da ga bodo lahko nameščali le vodilni proizvajalci osebnih in prenosnih računalnikov ter tablic. Da prodaja računalniških sistemov zaradi tega ne bi upadla, so se na spletu pojavile govorice, da naj bi Microsoft kupcem novih računalnikov podaril kupon za novi operacijski sistem.

Čeprav podjetje iz Redmonda spletnih govoric ni želelo potrditi, gre tu za povsem običajno prakso, ki jo Microsoft »uporablja« že vse od operacijskega sistema Windows XP. Ta namreč pred vsakim izidom nove različice operacijskega sistema kupcem novih računalnikov podari kupon. S tem kuponom lahko uporabniki ob izidu novega operacijskega sistema tega brezplačno prenesejo s svetovnega spleta in ga povsem legalno namestijo na trdi disk predhodno kupljenega računalnika.

Brezplačne nadgradnje žal ne bodo deležni vsi kupci računalnikov. Do nje naj bi bili upravičeni le kupci računalnikov s prednameščenim operacijskim sistemom Windows 7 Professional ali višjo različico. To dejansko pomeni, da se bodo kupci računalnikov z operacijskim sistemom Windows 7 Starter za novost lahko le obrisali pod nosom, medtem ko bodo morali lastniki sistemov Windows 7 Home Basic in Windows 7 Home Premium za nadgradnjo nekaj malega doplačati. Kupone za nadgradnjo na Windows 8 naj bi Microsoft pričel deliti od začetka junija pa vse do konca januarja 2013.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več