Računalništvo, telefonija
07.10.2016 13:50
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

V spomin na največjega vizionarja in kreativnega genija!

Pred petimi leti nas je zapustil Steve Jobs, oče Macintosha, iPada, iPhona in iPoda.
Pred petimi leti nas je zapustil Steve Jobs, oče Macintosha, iPada, iPhona in iPoda.

Pred kratkim je minilo pet let od smrti enega največjih imen v svetu tehnologije, soustanovitelja podjetja Apple Steva Jobsa. Njegova kontroverzna poslovna kariera z razvojem priljubljenih Applovih računalnikov Mac ga je pripeljala do ene najbolj revolucionarnih naprav in tehnološkega ekosistema danes. Tu seveda govorimo o pametnem mobilnem telefonu iPhone, ki ga je Apple do danes prodal v več kot milijardi kosov in zaradi katerega je Apple postal najbolj vredna blagovna znamka na svetu.

Soustanovitelj podjetja Apple in legenda tehnoloških inovacij Steve Jobs je umrl 05. 10. 2011, in sicer zaradi trdovratne bolezni. Star je bil komaj 56 let. Zaposleni pri podjetju Apple so bili nad tem seveda pretreseni. V izjavi za javnost so zapisali, da je podjetje iz Cupertina s tem izgubilo vizionarja in kreativnega genija, svet pa izjemnega človeka. Tisti, ki so v Applu imeli srečo, da so ga poznali in delali z njim, so izgubili dragega prijatelja in navdihujočega mentorja. Poleg tega so zaposleni Appla še zapisali, da Steve Jobs za seboj pustil podjetje, ki ga je lahko postavil le on.

Steve Jobs je eden glavnih »krivcev«, da imamo danes na voljo računalniške sisteme Macintosh, pametne mobilne telefone iPhone, večpredstavnostne predvajalnike iPod in tablične računalnike iPad. Po predstavitvi pametnega mobilnega telefona iPhone 4S, ki je bil za številne razočaranje na peto potenco in je povzročil padec Applovih delnic za 5-odstotkov, so se številni upravičeno spraševali, kaj se bo zgodilo s podjetjem iz Cupertina. Na srečo je Tim Cook negativni trend ustavil in poskrbel, da je danes podjetje Apple najbolj dobičkonosno podjetje na svetu.


Prijavi napako v članku