Odklop od tehnologije
27.12.2022 13:23

Deli z drugimi:

Share

V Skupini Telekom Slovenije zaposleni pomagajo otrokom, ki so izgubili enega ali oba starša

Telekom Slovenije je na pobudo svoje sodelavke v letu 2019 ustanovil Ustanovo Srčni sklad, ki je namenjena pomoči otrokom zaposlenih v Skupini Telekom Slovenije, ki so ostali brez enega ali pa celo brez obeh staršev ali ki so huje bolni.

Sredstva za pomoč otrokom vsak mesec prispevajo zaposleni v družbah Telekom Slovenije, GVO, Avtenta, TSmedia, TSinpo in Soline. V letošnjem letu so na ta način z mesečno finančno pomočjo pomagali 44 otrokom, ki so stari od 5 do 20 let, dodatno pa z enkratno finančno pomočjo še nekaj otrokom sodelavk in sodelavcev za zdravljenje njihovih težkih bolezni. Ob zaključku leta sta donaciji v Srčni sklad namenili tudi družbi Telekom Slovenije, in sicer 10.000 evrov ter GVO v višini 3.000 evrov.

Od ustanovitve dalje skoraj 1.200 sodelavk in sodelavcev Skupine Telekom Slovenije v Srčni sklad vsak mesec prispeva izbrani znesek, kar ustanovi omogoča, da mesečno vsakemu otroku pomaga s finančnimi sredstvi za prostočasne ali šolske aktivnosti. »V letošnjem letu prek Srčnega sklada pomagamo kar 10 otrokom več kot lansko leto, kar pomeni, da je letos kar 10 otrok ostalo brez enega od staršev. To so izjemno žalostne zgodbe, otrokom se s smrtjo starša ali boleznijo podre svet, zato smo sodelavke in sodelavci stopili skupaj, da jim po svojih močeh pomagamo in jim vsaj malce polepšamo njihov vsakdan. Z malimi dejanji skupaj ustvarjamo velike zgodbe in tudi na ta način dokazujemo, da #povezani zmoremo vse,« je ob tem poudarila Špela Fortin, članica uprave – delavska direktorica v Telekomu Slovenije.

Telekom Slovenije sicer svojo družbeno odgovornost in tesno vpetost v okolje, v katerem deluje, dokazuje skozi vse leto. Ob mnogih sponzorskih aktivnostih posebno pozornost namenja pomoči humanitarnim organizacijam in najbolj ranljivim skupinam – otrokom, starostnikom in posameznikom s posebnimi potrebami. Tako so med drugim v letošnjem letu posameznikom pomagali pri nakupu invalidskih vozičkov, prispevali sredstva za zdravljenje v tujini, prispevali za nakup prilagojenega kombija za invalidne osebe in dvigala, šolam so donirali računalniško opremo ter prispevali k delovanju mnogih društev in organizacij za delo z mladimi.

V sodelovanju z Janjo Garnbret, olimpijsko prvakinjo in najboljšo plezalko na svetu, je Telekom Slovenije 5.000 evrov namenil dveletnemu Urbanu, ki se bori z redko gensko boleznijo, v sodelovanju s Tadejem Pogačarjem, najboljšim kolesarjem na svetu, je podjetje doniralo 5.000 evrov za mlade kolesarje Pogi Teama, v sodelovanju s Primožem Rogličem, olimpijskim prvakom v kronometru, pa 5.000 evrov Fundaciji Primoža Rogliča.

V letu 2022 je z donacijama v višini 20.000 evrov Telekom Slovenije podprl Gasilsko zvezo Slovenije za nakup v požaru na Krasu poškodovane opreme in Rdeči križ Slovenije za nadaljnjo prenovo Mladinskega letovišča in zdravilišča Debeli rtič, kjer je doslej letovalo že več kot 650.000 otrok in mladostnikov iz vse Slovenije. Poleg tega je med drugim donacije namenil tudi mladim iz Ukrajine, ki so se pred vojno zatekli v Slovenijo, Junakom 3. nadstropja (otroci z rakom), društvu Humanitarček, ki pomaga starejšim, ki živijo sami. Telekom Slovenije že 20 let donira tudi Slovenski zvezi društev za telefonsko pomoč v stiski, s čimer omogoča delovanje zaupnega telefona Samarijan na številki 116 123, in je podpornik TOM Telefona, edinega splošnega telefona za otroke in mladostnike v Sloveniji, ki že več kot 30 let deluje na brezplačni in anonimni številki 116 111, ter zagotavlja, da otroci in mladostniki v svoji stiki niso sami.

S finančnimi ali materialnimi sredstvi je Telekom Slovenije podprl tudi mnoga prostovoljna gasilska društva, šole, zavode, centre starejših in ostala društva.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Telekom Slovenije

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TELEKOM SLOVENIJE d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri TELEKOM SLOVENIJE d.d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Telekom Slovenije tudi v najnovejši kampanji za poslovne uporabnike nadaljuje uspešno sodelovanje s slovenskimi glasbeniki

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TELEKOM SLOVENIJE d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več