Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
21.02.2024 14:30

Deli z drugimi:

Share

V sedmih dneh do čistega in brezskrbnega doma

Vas ob misli na spomladansko čiščenje stisne ob srcu? Ne obupajte! Čeprav se zdi naloga obsežna, jo lahko z nekaj preprostimi nasveti opravite hitreje in lažje.

Spomladansko čiščenje ni tekma, zato si zanj vzemite čas in se ne obremenjujte, če ne boste vsega pospravili v enem dnevu. Imamo še boljšo idejo. Razdelite stanovanje na manjše dele in si za vsak del določite časovni okvir. Tako boste lažje obvladovali nalogo in se izognili občutku preobremenjenosti že ob sami misli na spopad z vsemi opravki.

  1. dan: spustite v prostor več svetlobe (in zraka)

Prvi dan se lotite naloge, ki je za nekatere najbolj stresna in zato z njo (pre)pogosto odlašate. Okna je treba pomivati redno, če ne zaradi videza, pa zato, da stekla prepustijo več svetlobe. Ne ozirajte se, ali vam bo med pomivanjem kapljalo na tla. Ko končate, je čas, da sedete in sesanje prepustite nekomu drugemu. Nadvse ubogljivemu pomočniku robotskemu sesalniku iRobot Roomba. Medtem lahko uživate ob pogledu na sveže pomita okna in prebujajočo naravo.

  1. dan: lotite se pospravljanja spalnih prostorov

Naslednji dan naj bodo na vrsti spalni prostori. Pospravite omare, zimska oblačila se lahko počasi umikajo pomladnim, izločite kose, ki jih ne nosite več in naredite več prostora svojim najljubšim. Z metlico ali ročnim sesalnikom z omar in drugih pohištvenih elementov odstranite prah. Ni odveč, če površine obrišete z mokro krpo in jih po potrebi še zloščite. Ko končate s pospravljanjem ene sobe, se lotite naslednje, medtem pa naj jo v miru in natančno posesa robotski sesalnik.

  1. dan: na vrsti so hodniki (in stopnišča)

Robotski sesalniki žal (še) ne morejo čistiti stopnišča, zato je to praktično eden od redkih prostorov, ki zahteva ročno sesanje in mokro brisanje tal. Pred tem pospravite čevlje in oblačila, ki jih ne potrebujete več ter po potrebi še obrišite omarice. Podobno se lotite hodnikov, le s to razliko, da tam sesanje zlahka prepustite robotu.

  1. dan: dnevna soba zahteva več truda

Gre za prostor, kjer se največ zadržujete in preživite največ časa z družino in prijatelji. Pomembno je, da ste natančni. Pikolovski, če hočete. Čeprav se vam bo zdelo, da dnevna soba zahteva najmanj truda, se bo verjetno izkazalo drugače. S sedežne garniture odstranite prah in madeže, pospravite omare in pobrišite površine pohištvenih elementov, tla, tudi če so prekrita s preprogami, pa spet zlahka prepustite najbolj priljubljenemu domačemu pomočniku.

  1. dan: čas za pranje

Delo na peti dan prepustite pralnemu stroju. Odstranite posteljnino, zavese, brisače in druge »tkanine«, jih operite in potem vrnite nazaj na njihovo mesto. Ali jih zložite v omaro, če ni več potrebe, da krasijo prostor. Ker se pri tem v zrak dvigne kar nekaj prahu in na tla padejo večji delčki umazanije, bo ob koncu vašega pospravljanja štafeto prevzel robotski sesalnik Roomba.

  1. dan: vsi si želimo bleščečih kopalnic

Tik pred ciljem sedemdnevne naloge vam predlagamo, da se lotite kopalnic in stranišč. Tudi tu je pomembna natančnost. Robot bo zlahka posesal, morda celo pomil tla, toda elemente in stenske ploščice boste morali pomiti ročno. Naj vam ne bo težko, kajti čistoča teh prostorov je največje ogledalo vaše skrbnosti. Prav vsi pa dan z veseljem pričnemo in zaključimo pod bleščeče čistim tušem.

  1. dan: Ne pozabite na kuhinjo in jedilnico

Le še to in generalno spomladansko čiščenje bo končano. Zavedati se morate, da je s čiščenjem štedilnika, pečice, korita in po potrebi še česa, veliko dela. A je nujno. Podobno kot pospravljenje omar. Kot skoraj vsak dan, pa zlahka zanemarite sesanje tal, saj se ve, kdo bo to naredil, ko vi zaključite s svojim delom.

Robotski sesalniki so narejeni, da delajo prav vsak dan. A zaplete se, ko se vprašate, kateri je primeren. Kot vedno vašo odločitev pogojuje denar, a ne zanemarite svojih potreb. Če bo delal, ko bodo v prostoru ljudje ali domače živali po domače povedano, se vam bo motal med nogami, ter želite, da se izogne tudi najmanjšim predmetom, potem so primerni robotski sesalniki Roomba j7 ali j9. Redoljubni, ki skrbite, da na tleh nikdar ni ničesar, kar tja ne sodi, pa preverite modela Roomba i7 ali celo i3. Še o nečem velja razmisliti. Ali želite, da robot redno ali občasno tla tudi pomije? Če je tako, potem preverite ponudbo kombiniranih robotov Roomba Combo.

Vseeno je, za katerega robota iRobot Roomba se boste na koncu odločili. Prepričani smo, da boste z njim zadovoljni in mu boste zlahka prepustili skrb za čistočo tal, pri čemer se boste prej ali slej vprašali, kako ste sploh lahko živeli brez tega neutrudnega pomočnika.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem iRobot Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri iRobot Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem iRobot Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več