Računalništvo, telefonija
22.03.2004 19:03
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

V podjetju 3BM Jesenice popravljajo računalniška vezja

Podjetje 3BM Elektronika in mikroračunalniki d.o.o. Jesenice je že dolga leta poznano po servisiranju računalniške opreme. Daleč naokrog so edini servis, kjer popravljajo toliko različne računalniške opreme. Za tiskalnike Epson, Brother, Fujitsu in računalnike DTK imajo pooblaščeni servis. Popravljajo pa tudi tiskalnike HP, Star, NEC, Kyrocera, računalnike PCX, prenosne računalnike in drugo opremo. Sami popravljajo tudi monitorje. Podjetje posluje od leta 1990 in ima štiri redno zaposlene.
Pred kratkim so se v podjetju 3BM d.o.o. Jesenice odločili za storitev popravila matičnih plošč osebnih računalnikov. Do odločitve so jih pripeljale potrebe uporabnikov. V zadnjem času se je namreč močno povečalo število okvar, pri katerih se računalnik sam izklaplja ali ponovno zaganja. Razloga za te okvare sta v glavnem dva: virusi ali okvare osnovnih plošč.
Osnovne plošče osebnih računalnikov se največ kvarijo zaradi slabih vgrajenih komponent, predvsem elektrolitskih kondenzatorjev. To se dogaja pri nekaterih zelo znanih proizvajalcih, ki so v Sloveniji prodali na tisoče računalnikov. Uporabnikom, ki imajo računalnike še v garanciji, plošče zamenja proizvajalec.
Okvara osnovne plošče sama po sebi niti ne bi predstavljala tako velikega stroška. Zaradi hitrega razvoja osebnih računalnikov pa mnogih osnovnih plošč ni mogoče več kupiti. V tem primeru je treba zamenjati tudi mikroprocesor in pomnilnik. Takrat je popravilo komaj kaj cenejše od novega računalnika.
Po menjavi osnovne plošče je pri novejših operacijskih sistemih Windows (2000 in XP) treba ponovno naložiti operacijski sistem. Nalaganje operacijskega sistema pomeni, da moramo ponovno naložiti tudi vse ostale programe. To predstavlja mnogo dodatnega dela za informatike in stroškov za uporabnike.
Zaradi problemov, s katerimi so se serviserji 3BM srečali pri svojih strankah, so se v podjetju odločili za popravila osnovnih plošč. Za takšna popravila so usposobljeni, saj servisirajo tudi drugo elektronsko opremo. Razpolagajo z ustrezno opremo, instrumenti in rezervnimi deli.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
Zlati partner

HOUSING Co. d.o.o.

Verovškova ulica 55a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 40 40
Housing Co. d.o.o. je svetovalno in izobraževalno podjetje na področju informacijskih tehnologij. Njihova temeljna dejavnost je prenos znanj v druga podjetja. Kot partner Red Hat ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
V podjetju SI SPLET d.o.o. se ukvarjajo s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij. V letu 2002 so pridobili ekskluzivno partnerstvo s podjetjem ... Več