Računalništvo, telefonija
10.06.2009 08:57
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

V krizi sta nujni fleksibilnost in inovativnost

Industrijski forum IRT 2009
Industrijski forum IRT 2009

V Portorožu je 8. in 9. junija potekal Industrijski forum IRT 2009 – dogodek, ki ga soustvarjajo ter za industrijo predstavljajo predstavniki iz industrije. Namenjen je bil predstavitvi dosežkov in novosti iz industrije, inovacij in inovativnih rešitev iz industrije in za industrijo, primerov prenosa znanja in izkušenj iz industrije v industrijo, uporabe novih zamisli, zasnov, procesov, tehnologij in orodij v industrijskem okolju, resničnega stanja v industriji ter njenih zahtev in potreb. Številni udeleženci so se strinjali, da je zaradi gospodarske krize še toliko pomembnejše druženje na dogodkih, saj se na njih ste veliko novih poznanstev, ki omogočajo izmenjavo mnenj, izkušenj in znanj, pogosto pa pomenijo tudi začetek uspešnega sodelovanja in skupnega nastopa na domačem in tujih trgih.

Prvi dan foruma je potekal v luči predstavitev vabljenih strokovnih prispevkov, ki so jih pripravili ugledni strokovnjaki iz industrije, ki so skušali predstavili stanje v industriji na vseh tematskih področjih foruma (inovacije, razvoj in tehnologije) in izpostaviti njihove glavne izzive. S tem so ponudili dobro podlago za razprave, ki jih je tematsko zaokrožila okrogla miza z naslovom Viri inovacij, razvoja in tehnologij za rast povezovanja, sodelovanja in uspešnega prestrukturiranja.

Okroglo mizo so sooblikovali Gorazd Vrbica, direktor AlixPartners GmbH, Rudi Bric, direktor podjetja PETRA Stroji, d. o. o., Jože Duhovnik, dekan Fakultete za strojništvo v Ljubljani, Iztok Lesjak, direktor Tehnološkega parka Ljubljana in Simon Štrancar, direktor G-1, d. o. o. Govorci na okrogli mizi so se strinjali, da je gospodarska kriza, v kateri smo, globlja kot se zavedamo in da bo še trajala. Izpostavili so, da je prav zato izjemno pomembno, da smo fleksibilni in inovativni. Menili so, da imamo v Sloveniji sposobne ljudi in dobre izdelke, ki pa se jih moramo naučiti tudi prodajati in ceniti svoje znanje. Izpostavili so tudi, kako pomembno je sodelovanje in da se dodane vrednosti le tega v Sloveniji premalo zavedamo.

Drugi dan foruma so potekale predstavitve strokovnih prispevkov v štirih vzporednih sekcijah. Prispevki so bili združeni v sklope glede na glavne tematike foruma tako, da so udeleženci foruma lahko spremljali predstavitve in sodelovali v razpravah o temah, ki jih strokovno najbolj zanimajo.

Ob robu foruma se je oba dni predstavilo več deset podjetij iz industrije, ki so na razstavnih prostorih predstavili svoje najnovejše dosežke. Forum je potekal v organizaciji podjetij PROFIDTP, d. o. o., in Ecetera, d. o. o.


Prijavi napako v članku