Industrija
14.04.2017 19:00

Deli z drugimi:

Share

V Applovih trgovinah odslej leteči droni

V Applovih trgovinah odslej leteči droni
V Applovih trgovinah odslej leteči droni

Ob naslednjem obisku Applove trgovine se zna zgoditi, da boste zaslišali nenavaden brneč zvok, nekaj podobnega zvoku čebele, saj Apple načrtuje v svoje trgovine postaviti leteče drone Hover Camera Passport. “Selfie dron”, ki je na sceno stopil ob koncu lanskega leta, bo v Applovih trgovinah na prodaj zelo kmalu, prodajalci v trgovinah pa vam bodo med drugim omogočili testiranje drona kar na licu mesta. Morda se komu zdi ideja o letečem dronu v trgovini precej tvegana, vendar Apple popolnoma zaupa v drone in njihove upravljalce.

Apple je s pekinškim podjetjem ZeroZero Robotics sklenil eksluzivni dogovor in tako postal edini prodajalec drona Hover Camera Passport. Tehnloški gigant iz Silicijeve doline svojim bodočim kupcem drona pripravlja posebno ugodno ponudbo, in sicer bo cena, ki vključuje dron, dve bateriji, adapter, polnilec in lahko torbo za prenašanje drona, preračunanih 470 eur, kar je 94 eur ceneje od cene , ki jo kupci morajo odšteti za Hover Camera Passport na uradni strani podjetja ZeroZero Robotics.

Meng Qiu Wang, generalni izvršni direktor podjetja ZeroZero Robotics, je v izjavi za medije dejal: “Smo zelo navdušeni nad dejstvom, da potrošnikom, ki so prav tako navdušenci nad inovativno tehnologijo, lahko ponudimo koncept avtonomne fotografije v njihovih rokah. S tem, ko smo naše drone predali Applovim trgovinam, želimo doseči več potrošnikov, želimo, da svoje trenutke ujamejo brez posebnega truda, skozi dih jemajoče perspektive, ki jih lahko doseže edino Hover Camera Passport”. Tovrstni droni bi dejansko lahko revolucionarno preobrazili naša potovanja, saj nam ne bi bilo potrebno skrbeti za fotoaparate, kamere itd.

Portal “Digital Trends” je v svoji reviziji drona zapisal, da je Passport na trg postavljen kot zabaven način zajemanja fotografij in je kot da imamo en zelo dolg “selfie stick” vseskozi z nami. Glavna orodja, ki jih ponuja Hover Camera Passport so sledenje telesu in obrazu, “orbit mode”, v kateri dron preprosto kroži okoli uporabnika ter 360-stopinjski obrat za panoramsko zajemanje videov. Dron je izjemno lahek in majhen, kar ga dela zelo priročnega, prav tako pa ima tudi zaščitene propelerje, kar pomeni, da ga lahko zgrabimo brez strahu, da bi nam poškodoval prste.

Prihod v Applove trgovine bo prinesel tudi nekaj novosti na ravni programske opreme, saj podjetje ZeroZero Robotics pripravlja prenovljen uporabniški vmesnik aplikacije za iOS in Android naprave, ki upravljalcu drona omogoča lahkotno upravljanje z dronom. Poleg tega bo aplikacija kompatibilna z aplikacijama iMovie in Final Cut Pro X, ki sta dva kvalitetna urejevalca videov.

Droni podjetja ZeroZero Robotics bodo v začetni fazi letali po trgovinah v ZDA, Kanadi, Veliki Britaniji, na Kitajskem in v Hong Kongu. Kar pa se tiče ostalih držav po svetu Apple načrtuje, da bodo kaj kmalu lahko obiskovalci trgovin preizkusili nove drone.

Vas zanima več iz te teme?
robotika

Prijavi napako v članku