Računalništvo, telefonija
11.01.2016 15:11

Deli z drugimi:

Share

Uspeh storitve Apple Music presenetil vse!

Glasbena storitev Apple Music je trenutno brez konkurence!
Glasbena storitev Apple Music je trenutno brez konkurence!

Najnovejši podatki o priljubljenosti tako imenovanih »streaming storitev« so zunaj in kot kaže se v tem trenutku najbolje drži Spotify. Kljub temu ta razlogov za veselje nima kaj preveč, saj konkurenčna glasbena spletna storitev Apple Music pridobiva nove uporabnike kot za stavo. Plačljivo pretočno glasbeno storitev podjetja Apple trenutno uporablja že 10 milijonov uporabnikov širom sveta, in sicer tako na osebnih računalnikih Mac in Windows, kot prenosnih napravah iOS in Android.

Bolj kot samo število plačljivih uporabnikov je zanimiva predvsem hitrost, s katero podjetje Apple pridobila nove uporabnike. Medtem ko je podjetje Spotify za pridobitev 10 milijonov plačljivih uporabnikov potrebovalo kar dolgih šest let, je to podjetju Apple uspelo v zgolj šestih mesecih. Uspeh spletni storitvi Apple Music poznavalci pripisujejo dejstvu, da je ta trenutno na voljo v več kot 100 državah širom sveta in da ima na voljo bogato paleto glasbenih vsebin, ki je takoj za tisto, s katero razpolaga konkurenčna storitev Spotify.

Zaradi tega so poznavalci prepričani, da bi lahko glasbena spletna storitev Apple Music že konec letošnjega leta imela že več kot 20 milijonov plačljivih storitev, oziroma toliko, kolikor jih danes ima konkurenčna storitev Spotify. To hkrati tudi pomeni, da bi lahko storitev Apple Music prevzela vodili položaj na področju ponujanja glasbe preko svetovnega spleta.


Prijavi napako v članku