Računalništvo, telefonija
16.12.2004 15:39
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Uspeh SMS donacij

Direktorju družbe Mobitel, Antonu Majzlju, je minister za zdravje mag. Andrej Bručan, dr. med., podelil zahvalo za pomoč družbe Mobitel pri zbiranju sredstev za novo pediatrično kliniko v Ljubljani. V ta namen je bilo preko storitve SMS donacija zbranih že več kot tri milijone tolarjev. Mobitel je poleg tega junija letos Centru za epilepsije otrok in mladostnikov Pediatrične klinike v Ljubljani omogočil nakup 15 milijonov tolarjev vrednega aparata za videotelemetrijo, ki služi učinkovitejšemu diagnosticiranju epilepsije pri otrocih in ga do sedaj v Sloveniji ni bilo.
Mobitel je kot družbeno odgovorno podjetje aprila lani predstavil novost, storitev SMS donacija, ki je plod razvoja Mobitelovih strokovnjakov in edina tovrstna v Sloveniji, saj se Mobitel odpove tudi vsem prihodkom od tako poslanih sporočil SMS in jih donira neposredno dobrodelni ustanovi. Več kot 72 tisoč Mobitelovih uporabnikov je že prispevalo sredstva v obliki SMS donacij. Mobitel ob tem prevzema še celotno obdelavo podatkov, logistiko in produkcijske stroške povezane s storitvijo SMS donacija (tisk računov, ki so tudi dokazilo za dohodninsko olajšavo, direktna pošta ipd).

Mobitelovi uporabniki so s pomočjo storitve SMS donacija prispevali sredstva za novo Pediatrično kliniko v Ljubljani, Europa Donno – Slovensko društvo za boj proti raku dojk za nakup mamotoma, UNICEF, Rdeči križ, Amnesty International, Društvo za zaščito živali Ljubljana, Fundacijo za pomoč bolnim otrokom, Mladinski dom Maribor, za učence Srebrenice, Rotary klub Ljubljana, pri Mobitelu pa so omogočili tudi SMS donacijo za zbiranje sredstev za popotresno obnovo v Posočju. V dobre namene je bilo zbranih že 25 milijonov tolarjev.


Prijavi napako v članku