Računalništvo, telefonija
05.03.2014 09:34

Deli z drugimi:

Share

Ciljno vodenje uresničuje strategijo

Usklajeno delovanje vseh nivojev managementa vodi k hitrejšemu doseganju strateških ciljev.
Ciljno vodenje uresničuje strategijo
Ciljno vodenje uresničuje strategijo

Bistvo ciljnega vodenja je, da se strateški cilji podjetja iz uprave sistematično prenesejo na osebne cilje ključnega managementa. Orodje ciljnega vodenja omogoča upravi in managementu merjenje izvajanja ciljev na enostaven način, osredotočeno komunikacijo s ključnim managementom in sprotno preprečevanje kritičnih tveganj. Pri ciljnem vodenju, ki ga vsebinsko uvaja Fakta Plus in je podprto s celostno rešitvijo KOPA.BI, gre za praktično uvedbo rešitve, temelječo na bogatih managerskih izkušnjah in znanju. Rešitev že v kratkem roku v podjetje prinese vidne rezultate.

Združene najboljše prakse vodenja

Kopa zagotavlja informacijsko rešitev in integracijo potrebnih podatkov, medtem ko Fakta Plus poleg praktične uvedbe ciljnega vodenja poskrbi za pravilen proces poslovnega poročanja, organizacijo linij poročanja ter vsebino in globino informacij, ki jih mora obvladovati management.

“Največkrat je problem določiti, kaj so tisti maloštevilni, enostavni vendar najpomembnejši podatki, ki vplivajo na odločitve in kako na enostaven in učinkovit način vzpostaviti sistem obveščanja na različnih nivojih vodenja, da postane podjetje bolj učinkovito,” je poudaril Marjan Gobec, generalni direktor KOPA d. d.

Menedžerji imajo v informacijskih sistemih največkrat na voljo preveliko količino podatkov, zato večine sploh ne uporabljajo. S to rešitvijo se vzpostavi ustrezna hierarhija odločanja in sistem odgovornosti od zgoraj navzdol ter hkrati določi ravni zbiranja podatkov in skupek podatkov, ki se posredujejo posameznim odločitvenim ravnem. Vodstveni zaposleni tako uporabljajo samo tiste podatke, ki jih rabijo za svojo raven odločanja, obenem pa jim omogočajo ukrepanje v smeri krovne poslovne strategije.

“Pri optimizaciji podjetij se največkrat pokaže, da je ključni problem podjetja, da drugi in tretji nivo managementa drugače razume pričakovanja uprave, svoje naloge ter odgovornosti kot uprava.

Sistem ciljnega vodenja, ki je podprt z jasnim poslovnim poročanjem, poenoti pričakovanja, usmeri tim k skupnemu cilju podjetja, meri uspešnost in je učinkovito orodje vodenja, ki na enostaven način uskladi delo in hitro ustvari dodano vrednost.” Gregor Bulc, izvršni direktor, Fakta Plus d. o. o.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KOPA d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri KOPA d.d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KOPA d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

HOUSING Co. d.o.o.

Verovškova ulica 55a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 40 40
Housing Co. d.o.o. je svetovalno in izobraževalno podjetje na področju informacijskih tehnologij. Njihova temeljna dejavnost je prenos znanj v druga podjetja. Kot partner Red Hat ... Več

AVIOR d.o.o.

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 33 15
Avior d.o.o. z naprednimi tehnološkimi rešitvami in inovativnim pristopom premaguje ovire in odgovarja na izzive s področja telekomunikacij ter ostalih oblik povezovanja med ljudmi. ... Več
Diamantni partner

ISF TEAM d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
ISF Team poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več