Telefoni
15.08.2011 10:47

Deli z drugimi:

Share

Upravljanje računalnika s spletno kamero

Čeprav upravljanje računalnika s spletno kamero ni najbolj priročno, je vsekakor zabavno.
Čeprav upravljanje računalnika s spletno kamero ni najbolj priročno, je vsekakor zabavno.

Računalniške periferne enote so zastarele in neučinkovite. Zato vse več raziskovalcev išče načine, kako bi poenostavili upravljanje z računalniškimi sistemi. Našo pozornost je pred kratkim pritegnil nadvse zanimivi in cenovno ugodni sistem, ki ga je zasnoval nadobudni južnokorejski programer Ben Wu. Ta je dejansko pripravil napredno programsko opremo, ki omogoča upravljanje računalniškega sistema s spletno kamero.

S programsko opremo Quantum Phantom in spletno kamero lahko programer Ben Wu na operacijskem sistemu Windows riše, piše in premika ikone zgolj s premikanjem kamere pred zaslonom. Premikanje oken programov je mogoče celo med dvema zaslonoma. Prototip programske opreme Quantum Phantom je že dovolj izpopolnjen, da lahko prepozna svojo »lastno pisavo« s spletno kamero in jo samodejno pretvori v obogateno besedilo oziroma slike.

Čeprav se programska oprema Quantum Phantom pri delovanju večinoma opira na običajen miškin kazalec za navigacijo po zaslonu, je programer Ben Wu že pripravil rešitev, ki ne »vsebuje« neželenega kazalca. Delovanje napredne programske opreme za upravljanje z računalniškim sistemom si lahko ogledate na spletni strani http://goo.gl/QZ6VR. Ko bo programska oprema Quantum Phantom dovolj zanesljiva, jo bo programer Ben Wu brezplačno ponudil v prenos širši spletni skupnosti. To se utegne zgoditi še pred koncem letošnjega leta.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku