Računalništvo, telefonija
03.05.2018 09:11

Deli z drugimi:

Share

Upravljanje pametne ročne ure kar s premikanjem prstov po roki!

Prototip pametne ročne ure LumiWatch navdušuje v vseh pogledih!
Prototip pametne ročne ure LumiWatch navdušuje v vseh pogledih!

Pametne ročne ure so med uporabniki vse bolj priljubljene. Raziskovalci analitskega podjetja IDC so nedavno celo prišli do spoznanja, da je prodaja pametnih ročnih ur v zadnjem četrtletju lanskega leta presegla celo skupno prodajo ročnih ur vseh švicarskih proizvajalcev v enakem obdobju. Kljub temu uporabniki pametnih ročnih ur niso pretirano navdušeni nad miniaturnimi zasloni, saj je uporabljanje zaradi njih pogosto oteženo, kar še posebej drži za uporabnike z večjimi prsti.

To je raziskovalce univerze Carnegie Mellon University spodbudilo k pripravi prototipa pametne ročne ure, ki je povsem drugačna od tistih, ki so trenutno na trgu. Novost je namreč opremljena s projektorjem, ki na roko projecira mrežo v rdeči, modri in zeleni barvi. Ta mreža dejansko uporabniku omogoča, da z vsebino na pametni ročni uri upravlja tako, da prst premika po roki, napredno tipalo pa prstu sledi in premike »preslika« na zaslon pametne ročne ure. Tipalo spremlja prst v dvodimenzionalnem okolju, prikazana mreža pa je vidna tudi ob močnem soncu.

Nadvse zanimiva pametna ročna ura z oznako LumiWatch je izdelana iz kovinskega ohišja in je opremljena z zmogljivo baterijo kapacitete 740 miliamper ur. Poleg tega je še opremljena s štirijedrnim procesorjem Qualcomm frekvence 1,2 gigahercev, sistemskim pomnilnikom kapacitete 768 megabajtov in vgrajenim pomnilnikom s štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Tu nademo še brezžični povezavi Wi-Fi in BlueTooth, celoto pa zaključuje operacijski sistem Android 5.1.

Vrednost delujočega prototipa inovativne pametne ročne ure LumiWatch je postavljen na preračunanih 500 evrov, ohišje novosti pa meri kar 50 x 41 x 17 milimetrov. Novost je bila izdelana v sodelovanju s kitajskim podjetjem ASU Tech, kar dejansko nakazuje na to, da bi novost lahko prej ali slej ugledali tudi na trgu, pri čemer bo seveda šlo za izpopolnjeno različico novosti.


Prijavi napako v članku