Telefoni
24.11.2011 11:43
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Upravljanje pametne hiše z asistentko Siri

Applova digitalna asistentka Siri je vsestransko uporabna!
Applova digitalna asistentka Siri je vsestransko uporabna!

Pred kratkim smo poročali, da je programerjem podjetja Applidium, ki se ukvarjajo z razvojem aplikacij za Applove naprave, uspelo pripravili postopek, ki omogoča zaobitje varnostnih kontrol trenutno najbolj priljubljene Applove digitalne asistentke Siri. Ta naj bi kmalu postala dostopna vsem pametnim mobilnim telefonom na tržišču. To kakopak vključuje tudi mobilnike Android vseh proizvajalcev.

Hekerji so pred kratkim šli še korak dlje, saj so dokazali, da lahko digitalno asistentko Siri uporabimo celo za upravljanje termostata, ki je povezan na svetovni splet. Namenska aplikacija zvočne ukaze najprej pošlje na proxy strežnik. Ta aktivira digitalno asistentko Siri, ki lahko bodisi »prebere« temperaturo prostora bodisi oddaljeno spremeni nastavitve termostata. Hekerji so prepričani, da bi lahko s pomočjo storitve Siri upravljali prav z vsemi napravami, priključenimi na internet.

Nova pogruntavščina hekerjev je žal za navadne smrtnike tako rekoč neuporabna, saj zahteva veliko računalniškega znanja. Na srečo pa so ti že napovedali, da bodo v bližnji prihodnosti poskušali poenostaviti postopek za upravljanje naprav z digitalno asistentko Siri. To naj bi se po prvih napovedih zgodilo še pred pomladjo. Poleg tega so hekerji napovedali še nove možnosti uporabe Applove pogruntavščine.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku