Računalništvo, telefonija
14.06.2020 20:00

Deli z drugimi:

Share

Upravljanje digitalnih transakcij

.. Upravljanje digitalnih transakcij je ključni element do uspešne digitalne preobrazbe banke ali zavarovalnice ..
Upravljanje digitalnih transakcij
Upravljanje digitalnih transakcij

Zadnja leta banke in zavarovalnice po vsem svetu porabljajo milijarde dolarjev za tehnološke rešitve za avtomatizacijo in robotizacijo svojih procesov. Vendar pa se na žalost večina teh procesov prekine na “zadnjem kilometru”, ko je potrebno izvesti še zadnjo operacijo v procesu – zaključiti transakcijo. Tu se običajno pojavi potreba po podpisu dokumentov – na tej točki prevzamejo vodilno vlogo zastareli in danes neučinkoviti procesi, kot so tiskanje, pošiljanje faksov, skeniranje, posredovanje in ponovno vpisovanje podatkov. A na srečo je ta problem danes postal rešljiv.

Zdaj so na vrsti sodobne platforme

Ključ do rešitve je v vzpostavitvi celovitega sistema za upravljanje digitalnih transakcij (ang. DTM, Digital Transaction Management), ki vaši organizaciji omogoča, da upokoji stare, na papirju bazirane procese in jih nadomesti s sodobno platformo za upravljanje digitalnih transakcij. Glavni problem metod, ki temeljijo na papirju je, da so običajno zelo pomanjkljive in da povzročajo veliko oprijemljivih težav, kot so človeške napake, omejen nadzor, pomanjkanje formalne varnosti in pomanjkanje vpogleda v dolgih obdobjih. Z digitalnim upravljanjem transakcij in drugimi digitalnimi tehnologijami se boste lahko tako znebili človeških napak, podjetju zagotoviti ustrezen nadzor nad potrebnimi poslovnimi viri, zagotovili ustrezno varnost nad podatki in nenazadnje povečali ugled in prepoznavnost, kot podjetje, ki razume prihodnost.

Digitalna preobrazba je strateška pobuda, ki je že leta v vsaki sodobni finančni instituciji po pomembnosti vedno čisto pri vrhu, dogodki v zadnjih mesecih pa so jo pri mnogih vrnili na prvo mesto. Današnji tehnološko podkovani in izobraženi potrošniki, ki so svoje izkušnje in pričakovanja pridobili s spletnimi trgovci, upravičeno pričakujejo, da bodo lahko z enako lahkoto opravljali tudi vse bančne ali zavarovalniške transakcije, ne samo nekaterih redkih.

Zato se resnična digitalna preobrazba v vaši banki ali zavarovalnici ne sme ustaviti samo z digitalizirano uporabniško izkušnjo na “front officeu”, ampak se mora nadaljevati s celovitim konceptom, kako to transakcijo povezati neposredno in digitalno s procesi v zalednih pisarnah. Celotna rešitev za upravljanje življenjskega cikla digitalnih transakcij mora biti enostavna ne samo za potrošnika, ampak za vse ostale deležnike v procesu od začetka do konca.

Platforme za upravljanje digitalnih transakcij so pomembne tako za podjetje kot za stranko, saj omogočajo varno digitalno poslovanje na spletu, ki temelji na principih razpoložljivosti, varnosti in zasebnosti. Dobra platforma za upravljanje digitalnih transakcij bo vašemu podjetju ponudila bogato funkcionalnost, vključno z zmožnostjo e-podpisovanja, preverjanjem pristnosti in identitete, avtomatizacijo delovnega tokov in meta-procesiranjem transakcij.

Portfelj rešitev

Glede na to, da se banke in zavarovalnice razlikujejo po “digitalni” ambiciji in celovitosti pristopa k upravljanju digitalnih transakcij, smo v podjetju SRC skupaj s partnerji pripravili oz. razvili v okviru platforme za DTM več produktov, katerih izbira je odvisna od problema, ki ga podjetje želi rešiti. V našem portfelju rešitev se tako med ostalim nahaja:

  • SRC.Sign: rešitev, v celoti skladna z eIDAS regulativo, za digitalno podpisovanje pogodb in drugih dokumentov med banko ali zavarovalnico in stranko, ki zahtevajo lastnoročni podpis preko katerekoli naprave z enim klikom. Osnovna verzija je namenjena strankam bank in zavarovalnic, ki že uporabljajo spletni ali mobilni kanal, Pro verzija pa omogoča dodatno tudi številne različne načine identifikacije na daljavo v realnem času za potrebe izvajanja procesov usmerjenih proti novim potencialnim strankam (video identifikacija, selfi identifikacija, eID, idr).
  • Go.Sign Enterprise: eIDAS skladna platforma za DTM, ki združuje vse zmogljivosti e-podpisovanja z dodano tehnologijo delovnih postopkov, ki temelji na poslovnih pravilih in vam omogoča nadzor in izvrševanje kritičnih operativnih procesov, ki se morajo odvijati v skladu z regulatornimi zahtevami in predpisanimi pravili in postopki banke ali zavarovalnice.
  • Dizme: prva platforma za upravljanje digitalne identitete, ki temelji na tehnologiji Blockchain in je skladna z eIDAS regulativo. DIZME prepozna in ščiti pravico uporabnikov do samostojnega upravljanja, nadzora in vodenja njihove identitete. Združuje prednosti distribuirane digitalne identitete s polno pravno veljavnostjo in kvalificiranih storitev zaupanja v skladu z uredbo eIDAS.

Končno obstaja boljši način za vodenje vašega podjetja!

Poleg rešitev DTM podjetje SRC ponuja tudi vse ostale produkte in storitve, ki so povezani z DTM oz. predstavljajo ostale gradnike digitalne platforme sodobne finančne institucije, od podpore upravljanju procesov ali pravil do rešitev za upravljanje, dostavo in arhiviranje dokumentov. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več
Zlati partner

XLAB d.o.o.

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB: profesionalen tehnološki inovator XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področje oddaljenega namizja (ISL Online), upravljanja in avtomatizacije hibridne infrastrukture ... Več