Računalništvo, telefonija
10.11.2016 09:19

Deli z drugimi:

Share

Uporabniki aplikacije Facebook Messenger pozor. Prihajajo oglasi!

Platforma Facebook Messenger postaja vse bolj zanimiva za oglaševalce!
Platforma Facebook Messenger postaja vse bolj zanimiva za oglaševalce!

Družbena omrežja so postala nekakšen nadomestek resničnega življenja, kar še posebno drži za najbolj priljubljeno družabno omrežje na svetu Facebook. Tega mesečno namreč uporablja kar 1,5 milijarde aktivnih uporabnikov, kar ga uvršča med najbolj priljubljene spletne strani širom sveta. To je tudi razlog za to, zakaj so družbena omrežja zanimiva za oglaševalce, saj ti lahko na zelo hiter način dosežejo na milijone potencialnih kupcev.

Ker pa vse več uporabnikov priljubljenega družabnega omrežja prisega na mobilno aplikacijo Facebook Messenger so se vodilni podjetja odločili, a vanjo vključijo reklamne oglase, ki pa bodo inteligentni. To pomeni, da bo moral uporabnik oglase spodbuditi oziroma jih preklicati. Oglasi se bodo najprej prikazovali na domači strani Facebooka, pod oglasom pa bo na voljo gumb za takojšen pričetek pogovora s podjetjem oziroma botom.

Pri podjetju Facebook zagotavljajo, da uporabniki ne bodo »bombardirani« z oglasi, saj nobeno podjetje ne bo moglo samodejno zagnati pogovora z uporabnikom, če ta prej ne bo vzpostavil stika s podjetjem preko aplikacije. Ključno vlogo tu bodo seveda imeli tako imenovani boti, saj ti lahko s pomočjo umetne inteligence klepetajo z uporabnikom ter mu ponujajo pomoč pri uporabi storitev ali pri nakupu blaga. Pri tem pa je zanimivo predvsem to, da podjetja lahko ta način »komunikacije« uporabljajo brezplačno, če pa bodo želela uporabniku poslati določene ugodnosti in ponudbe, bodo morala za to plačati Facebooku.


Prijavi napako v članku