Igre
08.07.2011 08:11

Deli z drugimi:

Share

Uncharted 3: Drake’s Deception v beta testiranju!

Uncharted 3: Drake's Deception v beta testiranju!
Uncharted 3: Drake's Deception v beta testiranju!

Uncharted je ena izmed najbolj opevanih ekskluzivnih franšiz, ki jih konzola Playstation 3 pozna in koncem letošnjega leta bomo deležni čisto sveže igre, pod imenom Uncharted 3: Drake’s Deception. Zanjo lahko ravno v teh dneh poteka beta testiranje večigralskega načina, del katerega smo tokrat tudi mi.

Prvinec serije Uncharted ni nudil večigralskega načina, medtem ko so ga avtorji do izida dvojice, Uncharted 2: Amonth Thieves, že vpletli v igro. Ponujen je bil precej preprost večigralski način v katerem so vsi igričarji pričeli igrati z enakim orožjem, ostala orožja pa so lahko našli na določenih delih map. Izbirali so si lahko le igralni lik in t.i. »boosterje«, s katerim so lahko povečali moč orožja, natančnost in podobno.

Preprost, a odličen večigralski način. Kljub temu pa se je Naughty Dog odločil, da za igro Uncharted 3 pripravijo popolnoma prenovljen večigralski način in medtem ko je pohvalno, da so ustvarili nekaj novega, jim je to prineslo kar nekaj negativnih kritik. Veliko igričarjev ima problem z velikim številom novih funkcij in spremembami, saj pravijo, da je nalinijski del igre Uncharted 3 postal precej kompleksen.

Spremembe se opazi že takoj na začetku, saj je stil igranja tokrat malce počasnejši kot v Uncharted 2, a to le zato, da bi prišla do izraza »sprint« funkcija, ki je predhodnik ni poznal. Poleg vsega je bilo moč opaziti še za odtenek povečane gibalne površine na ponujenih treh mapah. Kot ena izmed res zanimivih lastnosti iger je ta, da pri mapi Airfield imamo dva dela.

V prvem se preganjamo po pisti, kjer poskuša vzleteti letalo, okoli njega pa tovornjaki. Igričarji lahko skačejo iz tovornjaka na tovornjak dokler se ne prebijejo do letala v procesu pa zasipajo sovražnike s svincem dokler letalo ne vzleti. V drugem delu pa se nahajamo na zaprtem letališču. Precej zanimivo in predvsem nekaj kar v večigralskem načinu še nikoli nismo videli.

Spremenjena je bila tudi orožarna, kjer je sedaj omogočeno tudi modificiranje orožja našim potrebam, izboljšali pa so tudi natančnost orožja, s čemer so avtorji želeli ustvariti bolj realističen občutek pri streljanju. Orožarna je za beta verzijo malce okrnjena, a še vedno lahko preizkusimo orožja AK-47, G-MAL, Para – 9 in nenazadnje tudi M9. Obenem so bili dodani tudi t.i. »Kickbacks«, ki omogočijo nagrade za zaporedne uboje, podobno kot pri igrah Call of Duty.

Kakorkoli že, večigralska beta igre Uncharted 3 nas je precej navdušila, saj se v njej skriva veliko inovacije in izboljšav napram predhodniku in menimo, da jo je vredno preizkusiti. Sploh sedaj, ko je na voljo vsem igričarjem, ki imajo dostop do Playstation Store.

Vas zanima več iz te teme?
PlayStation igre

Prijavi napako v članku