Računalništvo, telefonija
22.04.2016 09:35

Deli z drugimi:

Share

Ubuntu 16.04 LTS na voljo za prenos!

Novi Ubuntu Ubuntu 16.04 LTS prinaša majhne a pomembne novosti!
Novi Ubuntu Ubuntu 16.04 LTS prinaša majhne a pomembne novosti!

Tokrat imamo odlično novico za vse, ki za delo ali zabavo uporabljate odprtokodni operacijski sistem Ubuntu organizacije Canonical. Njihovi programerji so namreč najavili razpoložljivost različice Ubuntu 16.04 LTS (Xenial Xerus) , ki je na voljo za prenos za osebne računalnike, strežnike, oblačne računalniške sisteme, mobilne naprave in celo za tako imenovane naprave internet stvari. Ker je novost opremljena z oznako LTE (Long-Term Support), to pomeni, da bo s strani organizacije Canonical podprta za kar dolgih pet let.

Novi Ubuntu 16.04 LTS prinaša novo jedro Linux (različica 4,4), obsežen prenove pa je bil deležen tudi portal za prenos programske opreme Ubuntu Software Center. Novost z imenom Software je sedaj še enostavnejša za uporabo in omogoča hitrejši prenos aplikacij. Poleg bogata pelte izboljšanih prednameščenih aplikacij tu najdemo še povsem prenovljen koledar in namizje. Grafični vmesnik Unity 7.4 prinaša dolgo pričakovano možnost uporabe enotnega »zaganjalnika« na dnu zaslona.

Če vas je novi Ubuntu 16.04 LTS (Xenial Xerus) prepričal, ga lahko povsem brezplačno prenesete iz uradne spletne strani Canonical, in sicer na spletni povezavi bit.ly/Get-Ubuntu. Na voljo je seveda tudi prevod v slovenščino.


Prijavi napako v članku