Računalništvo, telefonija
24.07.2016 07:13
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ubijalec prenosnika Apple MacBook Air

Kompaktni prenosni računalnik Xiaomi Mi Notebook bo za malo denarja ponujal zelo veliko.
Kompaktni prenosni računalnik Xiaomi Mi Notebook bo za malo denarja ponujal zelo veliko.

Ker bo podjetje Xiaomi predstavilo svoj težko pričakovani kompaktni prenosni računalnik Mi Notebook že 27. julija letos, se na spletu o njem širijo govorice kot za stavo. Najnovejša je povezana z maloprodajno ceno, ki naj bi bila vsaj glede na strojno opremo zelo ugodna. Kupec bo za ceno 900 evrov namreč prejel napravo, ki bo opremljena s štirijedrnim procesorjem Intel Core i7-6700HQ, 16 gigabajti sistemskega pomnilnika DDR4 in pogonom Solid State s 512 gigabajti razpoložljivega prostora. Za prikaz grafičnih vsebin bo na voljo grafična kartica Nvidia GeForce GTX 970M s štirimi gigabajti lastnega grafičnega pomnilnika.

Za najbolj zahtevne bo na voljo različica z maloprodajno ceno 550 evrov, ki bo opremljena z dvojedrnim procesorjem Intel Core i5-6200U frekvence 2,3 gigahercev, osem gigabajtov sistemskega pomnilnika DDR4 in pogonom Solid State, ki bo lahko shranil do 256 gigabajtov podatkov. Na slednjem bo seveda nameščen operacijski sistem Windows 10 z bogato paleto prednameščenih programov.

Kompaktni prenosni računalnik Xiaomi Mi Notebook bo seveda razpolagal z vmensikom USB-C, ki je med uporabniki prenosnikov in drugih prenosnih naprav že povsem uveljavljen. Kot rečeno, bo podjetje Xiaomi nadvse zanimiv kompaktni prenosni računalnik Mi Notebook javnosti predstavilo 27. julija letos.


Prijavi napako v članku