Twitter
12.03.2021 08:29
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Twitter testira novost za preklic objave čivka

Twiiter pripravlja pomembno posodobitev funkcionalnost, med katerimi izstopa možnost preklica objave čivka v približno petih sekundah pred objavo.
Twitter domnevno pripravlja "undo send" funkcionalnost.
Twitter domnevno pripravlja "undo send" funkcionalnost.

Verjetno smo se vsi uporabniki Twitterja že kdaj znašli v situaciji, ko smo objavili čivk in nemudoma opazili veliko tipkarsko napako, kajne? V tistem trenutku smo iskali gumb “Edit” (“Uredi”) in ga seveda nismo našli, ker Twitter pač za opcijo to ni poskrbel.

Kot kaže, gumba za urejanje objavljenega čivka ne bomo dobili kmalu, vendar pa bi lahko dokaj hitro dobili še eno pomembno funkcionalnost: gumb “undo send” (“prekliči pošiljanje”). Jane Manchun Wong, ena najbolj znanih “leakerjev” Twitterja, je 5. marca na svojem profilu objavila, da Twitter testira novo lastnost, ki bi lahko uporabnikom omogočila preklic objave oz. pošiljanje teksta.

Iz GIF-a, ki ga je objavila, je razvidno, da bomo uporabniki, če bo Twitter posodobitev sprejel in poslal vsem, imeli nekje med pet in šest sekund, preden bo čivk dejansko objavljen. Torej, če v teh nekaj sekundah ugotovimo, da smo naredili napako v tekstu, lahko objavo prekličemo in popravimo svojo napako.

Seveda lahko zdaj pričakujemo kar nekaj Clubhouse (ali Twitter Spaces) debat na to temo in predlogov, kako bi bilo najbolj optimalno, da se stvari izvedejo. Kakorkoli že, produktni dizajner David Svezhinstev je opozoril na pomembno pomanjkljivost trenutnega koncepta, v katerem ustvarjalec čivka ne vidi osnutka ali predogleda čivka, medtem ko se teh pet ali šest sekund izteka. Definitivno se z njim strinjamo, saj bomo brez predogleda čivka dokaj težko odkrili napako.

Vsi tisti, ki redno uporabljamo Twitter, se verjetno strinjamo, da bi nova lastnosti bila še kako uporabna. Zdaj je na vrsti Twitter, da karseda dobro stestira zadevo in dobi čim več povratnih informacij s strani uporabnikov. Upamo, da bo funkcionalnost v karseda uporabni obliki čim prej na voljo.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RESULT d.o.o.

Celovška cesta 182, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 17 80
RESULT d. o. o. je podjetje, usmerjeno v razvoj poslovnih informacijskih rešitev. Sodelujejo tudi z večjimi svetovnimi podjetji, kot sta na primer IBM in Microsoft. Pri delu upoštevajo ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več