Twitter
10.02.2021 15:15

Deli z drugimi:

Share

Twitter pripravlja naročniške storitve

Twitter pripravlja naročniške storitve
Twitter pripravlja naročniške storitve

Koliko bi bili pripravljeni plačati za uporabo Twitterja? Družbeno omrežje si želi dodatnega toka prihodkov, poleg seveda glavnega oglaševalskega, in išče nove načine, kako na eleganten način od uporabnikov dobiti kakšen evro ali dva. Kot vse kaže je ideja o Twitterjevih naročniških storitvah vse bližje izvedbi.

Bloomberg poroča, da naj bi Twitter resno razmišljal o vpeljavi različnih naročniških storitev in drugih plačljivih novosti, ki bi služile kot dodatek k prihodkom, ki jih tehnološko podjetje ustvarja na račun oglaševanja. Po zadnjih informacijah Twiiter premleva o različnih idejah, od neke vrste “napitnin”, plačljivih lastnosti za uporabnike, kot so personalizacija in “undo send” opcija, prav tako pa je na mizi naročniški dostop do Twitterjeve aplikacije Tweetdeck. Twitter je govorice o novih plačljivih idejah potrdil, ni pa komentiral konkretnih korakov o vpeljavi novosti.

Twiiterjev interes za plačljive lastnosti, med katerimi so tudi različne vrste naročnin, je javno znan že nekaj časa.

Lani poleti je Twitter med svojim uporabniki izvedel raziskavo, v kateri je spraševal po tem, katere opcije bi bili uporabniki pripravljeni plačati. Med naštetimi so bile personalizirane barve, možnost objave daljših in bolj kvalitetnih videov, profilne značke, avtomatski odgovori in opcija “undo send” (alternativa gumbu “edit”), za poslovne uporabnike oz. znamke pa so bile opcije kreiranja vprašalnikov in dodatne analitike.

Twitterjev glavni izvršni direktor Jack Dorsey je ob predstavitvi polletnih rezultatov delničarjem potrdil, da bo Twitter po vsej verjetnosti začel s testiranjem naročniških storitev. Lani smo zasledili tudi nova odprta delovna mesta, kjer je Twitter iskal nove zaposlene za “ekipo, ki bo odgovorna za gradnjo naročniške platforme”. Twitterjev direktor financ Ned Segal je ob koncu tretjega četrtletja napovedane plane potrdil in ob tem izjavil, da bo Twitter kmalu pričel s testiranji. Ob tem pa je izpostavil, da naj na kratki rok te naročniške storitve ne bi vplivale na prihodke podjetja.

Bloombergova novica vsebuje zgolj nekaj dodatnih podrobnosti, ki nam lahko služijo kot nadgradnja do sedaj znanih informacij. Zapisali so, da naj bi bilo ime enega od Twitterjevih raziskovalnih projektov “Rogue One”, drugi projekt pa naj bi vseboval način plačevanja za ekskluzivne vsebine.

Ta zadnja napovedana novost bi lahko bila povezana z novim načinom, kako bo Twitter monetiziral nedavni prevzem novičarske platforme Revue, ki že deluje na spletu. Torej bi v tem primeru uporabniki lahko plačali (“dali napitnitno”) branje izbranih spletnih novičnikov. Poleg tega bi lahko Twitter podoben poslovni model izbral za lastno avdio lastnosti, rivala aplikacije Clubhouse, Twitter Spaces. Lahko pa bomo uporabniki deležni še kakšne druge novosti.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več
Zlati partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več