Twitter
05.12.2019 18:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Twitter ukinja neaktivne račune

Twiiter ukinja neaktivne račune
Twiiter ukinja neaktivne račune

Twitter je začel s pošiljanjem elektronskih sporočil vsem lastnikom neaktivnih računov z opozorilom: vpišite se do 11. decembra, ali pa bo vaš račun za vedno izbrisan, vaše uporabniško ime pa bo na voljo drugim uporabnikom. Na udaru so tako vsi računi, ki niso bili aktivni zadnjih šest mesecev. Obstaja sicer možnost, da nekateri uporabniki sporočila ne bodo prejeli, saj se Twitter še ukvarja z optimizacijo procesa zaradi tistih uporabnikov, ki so umrli.


»Zavzemamo se, da uporabnikom ponudimo karseda optimalno okolje digitalnega življenja in zato smo se odločili, da počistimo neaktivne račune, da lahko uporabnikom predstavimo bolj točne, kredibilne informacije, katerim ljudje lažje zaupajo. Del te iniciative je spodbujanje ljudi, da so aktivni, da se vpisujejo v svoje račune, kar je zapisano tudi v naši politiki glede neaktivnih računov«, je povedal Twitterjev predstavnik za odnose z javnosti. Spletni tehnološki portal The Verge je še zapisal, da bo tako Twitter začel s proaktivnim gibanjem v zvezi z neaktivnimi računi.


Twitter za zdaj še ni povedal, kdaj bodo do zdaj zasedena uporabniška imena na voljo novim uporabnikom. Ukinjanje neaktivnih računov bo potekalo več mesecev in ne en dan. To pomeni, da 12. decembra, torej en dan po začetku akcije, ne bo na milijone novih uporabniških imen. Proces bo zahteval določen čas in Twitter prosi za potrpežljivost uporabnikov.


Twitterjeva iniciativa ne bo vplivala zgolj na tiste uporabnike, ki so platformo zapustili, imela bo ključen pomen za račune umrlih uporabnikov. The Verge je na Twitter naslovil vprašanje, ali bodo ti računi prav tako zajeti v bazen neaktivnih in v končni fazi odstranjeni. »Trenutno še nimamo pravega odgovora na to vprašanje, torej nimamo načina, kako si zapomniti Twitterjev račun, ko nekdo umre, vendar ekipa intenzivno dela tudi na tem«, je dodal predstavnik za odnose z javnostmi.


Če ste recimo vzpostavili bot račun ali kak drugačen sekundarni račun, bi morali biti varni, če ste bili aktivni. BBC-jev Dave Lee je pred kratkim poroča o čiščenju uporabniških imen. V bistvu ne gre za novo prakso velikih spletnih platform, ki na tak način skrbijo za svojo higieno. Recimo Yahoo je leta 2013 začel z »recikliranjem računov«, se je pa zgodilo to, da so nekateri uporabniki, ki so dobili »staro« uporabniško ime, dobili elektronsko sporočilo, ki je bilo namenjeno predhodnemu lastniku računa.


Zapomnite si, da ti računi lahko ostanejo tudi, če ne čivkajo. Vse, kar je potrebno narediti tem računom je, da se vpišejo in sledijo Twitterjevim navodilom. Torej, četudi se nek račun zdi neaktiven glede števila objav, je lahko ta še vedno v kategoriji aktivnih računov. Potrebno si je zapomniti še eno stvar, in sicer uporabniška imena z manj kot petimi znaki ne morejo biti registrirani na platformi, kar pomeni, da je potrebno paziti še na to.


Elektronsko sporočilo, ki ga bodo/boste prejeli uporabniki neaktivnih računov, ima v zadevi sporočila: »Don’t lose access to @(uporabniško ime).«


Prijavi napako v članku