Računalništvo, telefonija
11.11.2021 12:30
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nov spletni brskalnik You.com

Lahko You.com konkurira Googlu?
Lahko You.com konkurira Googlu?

Verjetno za vsakodnevno brskanje po spletu uporabljate rešitve podjetja Google. Pa bi začeli uporabljati drug brskalnik, če bi bil boljši in bi hkrati poskrbel za uporabnikovo zasebnost? Ravno to želijo snovalci nove storitve You.com. Za začetek delovanja so prejeli kar 20 milijonov ameriških dolarjev od različnih vlagateljev v ZDA.

Spletna stran oziroma brskalnik je trenutno še v fazi preizkušanja (beta). Podjetje pa že zdaj izpostavlja, da vam pri brskanju po spletu ne bodo sledili in vam niti ne bodo prikazovali oglasov glede na vašo zgodovino iskanja. Poleg tega so se zavezali, da ne bodo prodajali osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Po spletu lahko iščete v personaliziranem načinu ali v zasebnem načinu, ki ne beleži praktično ničesar. Brskalnik uporabniku rezultate iskanja prikaže v obliki “ploščic”, ki so združene glede na tip vsebine (npr. videoposnetki na YouTubu, slike, objave na Twitterju, TikTok objave in podobno).

You.com se je tako pridružil mnogim manjšim podjetjem na trgu, ki želijo uporabnike “zaščititi” in omogočiti alternativo Googlu. Google se namreč uporablja v kar 92 % vseh iskanj na spletu. Sledijo mu Bing (2,74 %), Baidu (1,91 %), Yahoo! (1,5 %), Yandex (0,96 %) in DuckDuckGo (0,6 %).

Po razkritju podatka, da je najbolj iskana beseda na Bingu kar “google”, je odvetnik Alfonso Lamadrid v izjavi za Evropsko sodišče povedal, da uporabniki Google uporabljajo zato, ker tako želijo in ne, ker bi ga bili prisiljeni uporabljati.

Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik Google

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Genis svojim partnerjem zagotavlja vrhunske storitve in informacijske rešitve za podporo pri optimizaciji poslovanja ter uvajanju novih poslovnih in vodstvenih modelov. Danes je podjetje ... Več
Zlati partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več