Računalništvo, telefonija
19.05.2015 13:00
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tudi Tina Maze bo na Microsoftovi konferenci

Microsoftova NT konferenca je največja slovenska tehnološka konferenca, ki je v svojih letih razvoja prerasla v eno najuspešnejših, osrednjih in tradicionalnih slovenskih IT dogodkov.
Tudi Tina Maze bo na Microsoftovi konferenci
Tudi Tina Maze bo na Microsoftovi konferenci

V Portorožu se te dni ponovno odvija Microsoftova NT konferenca, tokrat že dvajseta. Na tridnevni konferenci, ki bo trajala do srede, se bodo izvedla številna predavanja s področja informacijskih tehnologij. Združuje tako strokovnjake kot razvijalce in jim ponuja odlično platformo osebnega in strokovnega udejstvovanja, seznanjanja z novostmi in mreženja. Dogodek navdušuje tako IT strokovnjake, kot tudi HR managerje, vodje marketinga ter odločevalce v finančnem sektorju in prodaji.

Novost in nadgradnja letošnjega programa konference je poslovni del – NTK Poslovno srečanje, ki bo potekalo zadnji dan konference, v sredo, 20. maja. Na dogodku bomo skupaj s predstavniki vlade, javnega sektorja in slovenskega gospodarstva iskali odgovore na pereča vprašanja o prihodnosti stagnirajočega slovenskega gospodarstva.

Slovenija ima potencial razvoja največjih talentov in prodiranja v sam svetovni vrh na vseh področjih udejstvovanja, o čemer pričajo neverjetni uspehi naših športnikov, na čelu z najboljšo slovensko smučarko vseh časov Tino Maze. Skupaj z najmanjšim zmagovalnim samostojnim moštvom v svetovnem pokalu, vendar pravo inštitucijo v poslovnem smislu, Team to aMaze, bo del NTK Poslovnega srečanja.

Na dogodku bo tudi kar nekaj uspešnih podjetnikov in posameznikov. Vesna Vodopivec, direktorica sektorja za upravljanje s kadri na NLB bo predstavila učinke celovite preobrazbe banke. Marjan Papež, generalni direktor Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje ter Jure Bertok, generalni direktor Direktorata za informatiko na Ministrstvu za javno upravo, bosta spregovorila o spremembah, ki jih je prinesla informacijska družba v njuna resorja. Pridružila se bosta tudi dr. Mark Pleško, direktor Cosylaba, in Rok Uršič, direktor Instrumentation Technologies, vsak od njiju z zgodbo o uspehu majhnega nišnega podjetja na globalnem trgu. Kot nosilec osrednjega predavanja bo z nami mlajši partner v svetovalnem podjetju A.T. Kearney, Domen Zadravec, pridružil pa se nam bo tudi častni gost, predsednik vlade dr. Miro Cerar.

Na okrogli mizi, ki bo sledila, bo v središču vprašanje o tem, kaj lahko podjetniku ali gospodarstveniku pomaga k dvigu konkurenčnosti in k mednarodni uveljavitvi. Te odgovore bo gostitelj srečanja Jaka Repanšek, MBA, ustanovitelj svetovalne družbe RePublis, iskal skupaj z dr. Danico Purg, direktorico in dekanjo IEDC – Poslovne šole Bled, Markom Fillijem, generalnim direktorjem RTV Slovenija, Jankom Medjo, predsednikom uprave NLB, Matejem Potokarjem, predsednikom Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji, Aleksandrom Zalaznikom, predsednikom Združenja Manager ter Robertom Trnovcem, generalnim direktorjem Microsofta Slovenija.


Prijavi napako v članku