Računalništvo, telefonija
11.06.2020 07:00
Posodobljeno 9 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tudi Samsung s svojo plačilno kartico

Apple je že pred časom v ZDA ponudil svojo kreditno kartico, katera je narejena iz titana in je razburila marsikaterega uporabnika, zaradi limita, ki ga aplikacija samodejno dodeli uporabniku. No, sedaj je še Samsung vstopil v svet mobilnega in kartičnega poslovanja.
Tudi Samsung s svojo plačilno kartico
Tudi Samsung s svojo plačilno kartico

Sicer podjetje Samsung že kar nekaj let ponuja svojo storitev Samsung Pay, katera je na voljo v ZDA in omogoča uporabniku mobilno plačevanje v vseh trgovinah.

Prednost plačevanja s Samsung Pay je bila v preteklosti v ZDA ravno ta, da za plačevanje ni bilo potrebno uporabiti NFC funkcije, saj marsikateri plačilni terminal še takrat ni ponujal brezstičnega plačevanja, ampak zgolj plačevanje s potegom kartice. To oviro so pri Samsungu zaobšli, medtem ko je Google in Apple bil omejen zgolj na terminale, ki so omgočali brezstično plačevanje.

Če zavrtimo nekaj let naprej, sedaj v ZDA praktično skorajda ni več plačilnega terminala, ki ne bi omogočal brezstičnega plačevanja, zato Samsung ni več konkurenčen. Zato se je Samsung odločil, da ponudi svojo plačilno kartico, kot je to nekaj mesecev prej naredil Apple. Tukaj ne gre zgolj za digitalizacijo obstoječe plačilne kartice, temveč za novo, kreditno kartico, katero lahko uporabljajo zgolj uporabniki Samsungovih telefonov (Applovo kreditno kartico lahko uporabljajo samo uporabniki iPhoneov).

Tako kot Appleova kreditna kartica, bo tudi Samsungova bolj digitalna kot fizična, saj na fizični kartici ne bo nobenih podatkov o plačilni kartici. Prav tako, bo Samsungova kartica ponujala tudi nagrade, oziroma t.i. “cashback”, vendar za sedaj še ni znano, pod kakšnimi pogoji naj bi to potekalo.

Zanimivo pa je tudi dejstvo, da tako kot Appleova kartica, svojega “doma” ne bo imela v Samsung Pay, ampak v svoji aplikaciji, Samsung Money (Appleova kartica ima svoje “domovanje” v Apple Wallet).

Za sedaj je še vseskupaj v začetni fazi, zato fizičnih kartic še ni, je pa že zelo veliko zanimanje med uporabniki.


Prijavi napako v članku