Telefoni
08.11.2011 11:19

Deli z drugimi:

Share

Tudi RIM ima svojo vizijo prihodnosti

Je podjetje RIM v svojih napovedih res šlo dovolj daleč ali pa so preprosto "obtičali v času"?
Je podjetje RIM v svojih napovedih res šlo dovolj daleč ali pa so preprosto "obtičali v času"?

Vsake toliko časa nekatera vodilna tehnološka podjetja objavijo svojo vizijo, no Microsoftovo smo že spoznali v prejšnjem tednu, zato si tokrat oglejmo še vizijo podjetja RIM. Microsoftove napovedi so sicer zelo impresivne, a nekatere od teh tehnologij uporabljamo že danes. In kaj je skupnega vsem tem napovedim? Bržkone bomo v prihodnosti množično uporabljali zaslone občutljive na dotik, pa naj si gre za mobilne telefone, monitorje ali nadzorne sisteme vgrajene v stene hiš.

Druga stvar je vračanje k naravni komunikaciji, natančneje na vnašanje podatkov preko govora. Primeri takšnih aplikacij so Applov Siri in Googlov Voice Action, pa tudi Microsoft je pred kratkim predstavil svojo različico Tellme. Napovedi Microsofta in podjetja RIM so dokaj podobne, vendarle pa se nekoliko razlikujejo. RIM namreč v prihodnosti ponuja precej neatraktivne in debele naprave, v nasprotju z Microsoftovimi, ki so tanke kot papir. Prepričani smo, da nihče od vas čez 10 let v žepu ne želi nositi mobitela debeline 10 centimetrov, kajne ?

Prav tako so vidni sledovi oblike operacijskega sistema Windows Phone 7, s čemer nam želi RIM morda kaj sporočiti. Tudi navigacija s pomočjo razširjene realnosti je že realnost, a jo RIM predstavlja kot svojo prihodnost, zato se opravičeno sprašujemo, ali je podjetje RIM v svojih napovedih res šlo dovolj daleč ali pa so preprosto “obtičali v času?” Pa presodite sami.


Prijavi napako v članku