Računalništvo, telefonija
26.03.2018 13:18

Deli z drugimi:

Share

Tudi Qualcomm z lastno rešitvijo za navidezno resničnost!

Tudi pri podjetju Qualcomm so se ogreli za navidezno resničnost in z njo povezano tehnologijo.
Tudi pri podjetju Qualcomm so se ogreli za navidezno resničnost in z njo povezano tehnologijo.

Navidezna resničnost je v zadnjih nekaj letih nedvomno postala ena glavnih tem na tehnološkem področju, zato se na to področje spušča vse več tehnoloških podjetji. Zato niti ne preseneča, da je na nedavni konferenci za razvijalce iger podjetje Qualcomm predstavilo svojo novo platformo VRDK za razvoj mobilnih aplikacij z vsebino, ki temelji na navidezni resničnosti. Ta je grajena na osnovi očal za navidezno resničnost, mobilnem procesorju Snapdragon 845 in razvijalskih orodjih. Preostala strojna oprema pa obsega še zaslona ločljivosti 2.560 x 1.440 slikovnih točk (vsak zaslon z ločljivostjo okoli 1.280 x 1.440 slikovnih točk in povprečno frekvenco osveževanja 60 hercev), vgrajeno grafično kartico Adreno 630, štiri gigabajte sistemskega pomnilnika in vgrajeni pomnilnik s 64 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov.

Očala za navidezno resničnost podjetja Qualcomm so precej bolj napredna od primerljivih rešitev, saj so opremljena s posebno možnostjo za raziskovanje navideznih svetov z bolj realističnim prostim gibanjem v prostoru in to brez nadležnih kablov, saj vse poteka z uporabo brezžične tehnologije. Poleg tega se slika v navideznih svetovih samodejno prilagajo očesu, zato je ta vedno v vidnem polju uporabnika. Poleg tega so programerjem na voljo razvijalska orodja, ki jim bodo v pomoč pri pripravi namenskih programov.

Pri tem velja omeniti, da so očala za navidezno resničnost Qualcomm VRDK in razvijalska orodja zanje povsem združljiva s tehnologijo Vive Wawa SDK podjetja HTC. Novost naj bi bila na voljo za prodajo v drugem četrtletju letošnjega leta.


Prijavi napako v članku