Računalništvo, telefonija
08.09.2018 06:03

Deli z drugimi:

Share

Tudi mobilni Skype dobil možnost snemanja klicev!

Snemanje pogovorov s programsko opremo Skype še nikoli ni bilo enostavnejše!
Snemanje pogovorov s programsko opremo Skype še nikoli ni bilo enostavnejše!

Pred kratkim smo poročali o tem, da so Microsoftovi programerji v najnovejšo različico programske opreme Skype dodali možnost snemanja pogovorov (http://bit.ly/2oOP0sg). Ta možnost pa je sedaj na voljo tudi uporabnikom pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android ter iOS. Tu gre za vse mobilne naprave, na katere lahko namestimo najnovejšo različico mobilne programske opreme Skype in sicer različico 8.29.

Možnost snemanja klicev v okviru mobilne programske opreme Skype je odvisna tudi od zmogljivosti in trenutnega stanja mobilne naprave. To pomeni, da bo snemanje omogočeno le, če mobilna naprave na bo preobremenjena in če ne bo zmanjkalo prostora. Poleg tega so Microsoftovi programerji poskrbeli tudi za to, da bodo vsi udeleženci pogovora vedeli, kdaj bomo začeli pogovor snemati, kar pomeni, da so upoštevali zasebnost vseh udeležencev.

Pogovori opravljeni preko programske opreme Skype bodo shranjeni v Microsoftovem oblačnem prostoru, za ogled, prenos (v formatu mp4) in deljenje s prijatelji in znanci pa bodo na voljo za 30 dni. Nova možnost nam ne bo v veliko pomoč če bomo želeli le shraniti pogovor s prijateljem za spomin, bo pa zagotovo prišla zalo v poštev vsem, ki bodo želeli prenašati pogovore preko Skypa v živo. Snemanje klicev je za nameček zelo enostavno, saj se je treba le dotakniti znaka »+« med pogovorom in izbrati možnost »Start Recording«.

Natančnejša navodila o uporabi nove storitve pa so na voljo na spletni povezavi https://blogs.skype.com/news/2018/09/04/introducing-skype-call-recording-now-you-can-capture-save-and-share-special-moments/.


Prijavi napako v članku