Računalništvo, telefonija
23.09.2018 07:15

Deli z drugimi:

Share

Tudi mikrovalovne pečice z digitalno asistentko!

Mikrovalovno pečico AmazonBasics Microwave lahko upravljamo kar z glasovnimi ukazi!
Mikrovalovno pečico AmazonBasics Microwave lahko upravljamo kar z glasovnimi ukazi!

Tehnološki giganti se zadnjih nekaj let na vse moči trudijo z razvojem storitev, ki temeljijo na ustni komunikaciji. Google Now, Apple Siri, Microsoft Cortana in Amazon Alexa so samo ene izmed najbolj prepoznavnih in danes najpogosteje uporabljenih storitev. Med njimi pa zdaleč najbolj izstopa digitalna asistentka Amazon Alexa, saj počasi a vztrajno prodira v prav vse pore našega življenja.

Pri podjetju Amazon so pred kratkim pokazali, da je mogoče njihovo digitalno asistentko uporabiti tudi v navezi z mikrovalovno pečico. Tu gre za izdelek AmazonBasics Microwave, ki ga je mogoče upravljati kar s pomočjo digitalne asistentke Alexa. Novost v praksi deluje tako, da je s pametnim zvočnikom Amazon Echo povezana preko brezžične povezave Bluetooth in uporabnik upravlja z njo kar z uporabo zvočnih ukazov.

Če želimo zagnati mikrovalovno pečico alipa čas podaljšati za 30 sekund, je za to dovolj, da to sporočimo pametnemu zvočniku Echo, ki je seveda opremljen z digitalno asistentko Alexa. Poleg tega je »pametna« mikrovalovna pečica AmazonBasics Microwave v Združenih državah Amerike zelo poceni, saj je v predprodaji zanjo namreč treba odšteti zgolj preračunanih 51 evrov.


Prijavi napako v članku