Računalništvo, telefonija
04.03.2020 14:00

Deli z drugimi:

Share

Tudi Amazon ostro nad koronavirus

Tudi Amazon je pred kratkim vstopil v akcijo v boju proti koronavirusu, sicer na malce drugačen način. Začeli so namreč "čistiti" lažnive izdelke, ki se pojavljajo v priljubljeni spletni trgovini.
Tudi Amazon ostro nad koronavirus
Tudi Amazon ostro nad koronavirus

Pred kratkim je namreč Amazon začel odstranjevati več kot milijon različnih izdelkov iz svoje spletne prodaje, in sicer tistih, ki obljubljajo zaščito pred novim koronavirusom oziroma celo zdravilo za novi koronavirus.

Začeli so tudi odstranjevati raznorazne izdelke (teh je več kot deset tisoč), katerim so prodajalci občutno dvignili cene.

Že če uporabnik v Amazonov iskalnik vnese besedo “coronavirus”, se pojavijo izdelki, ki naj bi zaščitili pred okužbo, kot so obrazne maske, razkužilni robčki in celo nove knjige o virusnih obolenjih. Med rezultati iskanja najdemo celo tablete z visoko vrednostjo vitamina C, lažno zdravilo, ki naj bi že zaslovelo po svetovnem spletu.

Amazon sicer javnosti ni razkril, katere izdelke je začel odstranjevati, je pa kljub temu opaziti, da je teh izdelkov na tržišču še kar nekaj. Tako se npr. obrazne maske, zaščitno sredstvo proti virusom, prodajajo po neverjetnih cenah. Na tržišču je kar nekaj oglasov, kjer mora kupec za 50-kosov odšteti približno 200€. Tudi cene razkužil za roke so se drastično dvignile, saj so se v zadnjih mesecih prodajala od 10€ pa vse do 60€ za tri kose.

V izjavi za javnost je Amazon zapisal, da bo podjetje še vedno intenzivno pregledovalo oglase in odstranjevalo vse izdelke, ki se oglašujejo kot zdravilo za nov virus oziroma so objavljeni po nerazumnih cenah.


Prijavi napako v članku