Računalništvo, telefonija
14.02.2018 09:12

Deli z drugimi:

Share

Tu so vse prednosti in slabosti pametnega zvočnika Apple HomePod!

Pametni zvočnik Apple HomePod ima tako prednosti kot slabosti!
Pametni zvočnik Apple HomePod ima tako prednosti kot slabosti!

Če prisegate na izdelke podjetja Apple smo prepričani, da ste seznanjeni s tem, da je ta nedavno ponudilo v prodajo lastni pametni zvočnik HomePod, ki naj bi po ocenah strokovnjakov pretresel trg pametnih zvočnikov in sicer na enak način, kot je pred dobrim desetletjem iPhone pretresel trg pametnih mobilnih telefonov. Z novincem naj bi Applova digitalna asistentka Siri dobesedno doživela preporod, sama naprava pa je bila zasnovana z namenom, da premaga Sonos, Amazon in Google. Ovalni in všečni pametni zvočnik HomePod je visok 17,8 centimetrov in je opremljen z sedmimi visokotonskimi zvočniki, Apple pa ga je obogatil še z Applovim naprednim mobilnim procesorjem A8, ki naj bi izboljšal kvaliteto zvoka in ravno ta naj bi presegla vse povprečne zvočnike (ni ravno vrhunski dosežek, vendar je vseeno dober začetek). Pametni zvočnik Apple HomePod zaznava tudi okolico in temu primerno prilagaja izhodni zvok. Bolj glasen kot je prostor, pametni zvočnik HomePod samodejno postane glasnejši in obratno.

Če nameravate kupiti pametni zvočnik Apple HomePod ali le razmišljate o tem, smo za vas pripravili seznam prednosti in slabosti novosti. Med prednostmi novosti gre nedvomno izpostaviti odličen in kakovostni zvok, ki mu konkurenčni izdelki ne sežejo niti do kolen. Digitalna asistentka Siri se nemudoma odzove na glasovne ukaze, oblika ohišja pa je nedvomno edinstvena. Med prednostmi velja izpostaviti tudi odlično delovanje storitve AirPlay.

Med slabostmi pametnega zvočnika Apple HomePod pa gre izpostaviti zelo omejeno delovanje digitalne asistentke Siri v primerjavi s konkurenco ter novost ni zmožna prepoznati večjega števila uporabnikov. Tu ni na voljo možnosti za deljenje vsebin preko brezžične povezave Bluetooth, prav tako ni na voljo avdio vhodov. Pri tem je seveda treba vzeti v zakup še slabo podporo za rešitve drugih podjetji, kar pomeni, da bolj kot ne deluje samostojno.

Pametni zvočnik Apple HomePod seveda ni poceni. Zanj je namreč v Združenih državah Amerike treba odšteti preračunanih 282 evrov, pri nas pa bo njegova cena okoli 350 evrov. Zaradi tega dobro premislite, preden ga boste kupili, saj ta morda ne bo deloval tako, kot ste si to zastavili.


Prijavi napako v članku