Računalništvo, telefonija
03.08.2017 12:22

Deli z drugimi:

Share

Tu so prve slike supertelefona Galaxy Note 8!

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy Note 8 naj bi se nam zlahka prikupil!
Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy Note 8 naj bi se nam zlahka prikupil!

Slavni spletni bloger Evan Blass je razkril nove podrobnosti o novem modelu pametnega mobilnega telefona Samsung družine Note, ki naj bi bil na voljo v drugi polovici septembra. Ta je za nameček celo objavil prve slike pametnega mobilnega telefona Galaxy Note 8, kar je presenetilo mnoge. Če se bodo »napovedi« spletnega blogerja Evana Blassa uresničile verjamemo, da se bo pametni mobilni telefon Galaxy Note 8 brez težav prikupil tudi najzahtevnejšim uporabnikom.

Iz objavljenih slik je razvidno, da se bo zaslon razprostiral vse do roba naprave, za zajem fotografij bo na voljo dvojna kamera z dvojno bliskavico LED in bo na voljo bralnik prstnih odtisov. Poleg tega bo pametni mobilni telefon Galaxy Note 8 imel na voljo digitalno pero S-Pen, ki se vsaj na prvi pogled ne razlikuje od sedajne različice. Novost naj bi bila kupcem na voljo v dveh barvnih različicah, in sicer v poslovno črni barvi in živahno zlati barvi, ki se bo prikupila petičnežem.

Spletni bloger Evan Blass je sicer pred časom že razkril tudi nekaj podrobnosti o strojni opremi supertelefona Galaxy Note 8. Za prikazovanje slik naj bi uporabljal visokokaovostni zaslon Super AMOLED s kar 16-centimetrsko (6,3-palčno) diagonalo z razmerjem stranic 18,5 proti 9. Prav tako naj bi bil primeren za zajemanje kakovostnih fotografij in videoposnetkov, saj naj bi bil opremljen z dvema kakovostnima fotoaparatoma ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk in kakovostnimi optičnimi lečami, ki bodo postavljanje vodoravno. Na levi strani bomo našli še zmogljive bliskavice LED in merilnik srčnega utripa.

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy Note 8 naj bi prinesel še baterijo, zmogljivosti 3.000 miliamper ur, in digitalno pero S-Pen z novimi možnostmi, kot na primer možnost prevajanja celotnih stavkov, menjave valut in prikazovanja ročno napisanih sporočil na zaslonu telefona. Za vstopno različico novosti naj bi bilo v prosti prodaji treba odšteti okoli tisoč evrov, kar bo marsikaterega uporabnika storitev mobilne telefonije skoraj zagotovo odvrnilo od nakupa, če seveda ne bo na voljo po močno subvencionirani ceni.


Prijavi napako v članku