Telefoni
20.10.2017 06:05
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tu je Nokia 7 v vsej svoji veličini!

Nokia 7 bo sprva na voljo le na Kitajskem.
Nokia 7 bo sprva na voljo le na Kitajskem.

Nokia 7 je najnovejši pametni mobilni telefon družbe HMD Global, ki naj bi se brez težav prikupil tako mladostnikom kot tudi nekoliko zahtevnejšim uporabnikom. Tu namreč gre za pametni mobilni telefon, ki je opremljen s 13,2-centimetrskim (5,2-palčnim) zaslonom in procesorjem Qualcomm Snapdragon 630, ki ponuja odlično razmerje med zmogljivostjo in energijsko varčnostjo. Zaslon pred poškodbami ščiti zaščitno steklo Gorilla Glass, medtem ko je ohišje izdelano iz kakovostnega in trdnega aluminija družine 7000.

Tudi preostala strojna oprema ni od muh, saj obsega sistemski pomnilniki kapacitete štirih oziroma šestih gigabajtov (odvisno od države prodaje) in vgrajeni pomnilniki s 64 gigabajti prostora, ki ga je možnost povečati s pomočjo pomnilniške kartice microSD. Tu je bilo odlično poskrbljeno tudi za kakovostne fotografije in videoposnetke. Inženirji podjetja Nokia so novost namreč opremili z digitalnim fotoaparatom ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk in spletno kamero ločljivosti pet milijonov slikovnih točk.

Pametnemu mobilnemu telefonu Nokia 7 dovolj dolgo avtonomijo delovanja zagotavlja baterijo zmogljivosti 3.000 miliamper ur, ki jo polnimo preko vmesnika USB Type-C. Na vgrajenem pomnilniku pa je nameščen mobilni operacijski sistem Android 7.1.1 Nougat. Tu je na voljo celo 3,5-mm priključek za slušalke,

Nadvse zanimivi pametni mobilni telefon Nokia 7 bo na voljo v črni in veli barvi, sprva pa bo naprodaj le na Kitajskem in sicer od 24 oktobra dalje. Za nakup štiri gigabajtne različice bo trgovcem treba odšteti okoli preračunanih 320 evrov, za zmogljivejšo šest gigabajtno različico pa preračunanih 345 evrov.


Prijavi napako v članku