Računalništvo, telefonija
16.07.2017 14:07

Deli z drugimi:

Share

Tu je najzmogljivejši procesor AMD, ki je precej cenejši od Intelovega!

Nova strategija podjetja AMD na področju procesorjev vsaj zaenkrat kaže odlično!
Nova strategija podjetja AMD na področju procesorjev vsaj zaenkrat kaže odlično!

Procesorji AMD med uporabniki osebnih računalnikov še vedno niso priljubljeni, verjamemo pa, da se bo z novo družino procesorjev Ryzen to spremenilo v prid podjetja AMD. Tu seveda govorimo o zmogljivih procesorjih družine Ryzen Threadripper, pri čemer najzmogljivejši predstavniki podatke preračunavajo s kar 16 procesorskimi jedrni oziroma 32 procesorskimi nitmi. Zaradi tega novi procesorji podjetja AMD predstavljajo neposredno konkurenco Intelovim procesorjem s procesorskimi sredicami Broadwell-E in celo procesorjem s sredicami Skylake X.

Nedavno pa je podjetje AMD končpno razkrilo vse podrobnosti o najzmogljivejšem predstavniku družine procesorjev AMD Ryzen Threadripper, in sicer procesorju z oznako Threadripper 1950X. Ta podatke preračunava s kar 16 procesorskimi jedrni oziroma 32 procesorskimi nitmi, in sicer pri hitrosti 3,4 gigahercev oziroma 4,0 gigahercev v pohitrenem načinu. Čeprav bo za procesor AMD Threadripper 1950X treba v Združenih državah Amerike odšteti okoli preračunanih 870 evrov (cena brez davka), je to še vedno precej manj od konkurenčnega procesorja Intel Core i9 s 16 procesorskimi jedrni oziroma 32 procesorskimi nitmi, saj je zanj v prosti prodaji treba odšteti kar preračunih 1.570 evrov.

Če tako zmogljivega procesorja kot je AMD Threadripper 1950X ne potrebujete, je za vas podjetje AMD pripravilo še nekoliko šibkejšo različico procesorja Ryzen Threadripper, ki je seveda tudi nekoliko cenejši. Tu gre za model Threadripper 1920X, ki razpolaga z 12 procesorskimi jedrni oziroma 24 procesorskimi nitmi, zanj pa bo v prosti prodaji treba odšteti okoli preračunanih 700 evrov oziroma preračunanih 870 evrov manj od primerljivega procesorja podjetja Intel.


Prijavi napako v članku