Računalništvo, telefonija
23.08.2017 08:33
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

To je najboljši zaslon za igranje iger in gledanje filmov

Zaslon Samsung CHG90 bo zlahka kos tudi najzahtevnejšim nalogam!
Zaslon Samsung CHG90 bo zlahka kos tudi najzahtevnejšim nalogam!

Ljubitelji računalniških iger in večpredstavnostnih vsebin v zadnjem času vse bolj prisegajo na ukrivljene zaslone, saj je uporabniška izkušnja precej boljša kot pri običajnih zaslonih. Ob gledanju na ta zaslon je namreč na sredini naša oddaljenost od sredine do stranic skorajda enaka. Ukrivljenost je namreč podobna naravni ukrivljenosti oči, zato nas svet na zaslonu popolnoma posrka vase. Večja sta tudi kot gledanja in občutek globine, kar ustvarja skorajda tridimenzionalni učinek, to pa je še najbolj opazno pri prvoosebnih igrah, kot so dirkalne igre, igre s simulacijo letenja in strelske igre.

Da je ukrivljen zaslon ključ za osvojitev src ljubiteljev iger in večpredstavnostnih vsebin, se zavedajo tudi pri podjetju Samsung. Ta je namreč v prodajo ponudil ukrivljen zaslon s prodajno oznako CHG90, ki se ponaša s kar 124,5-centimetrsko oziroma 49-palčno diagonalo, razmerjem stranic 32:9 in impresivno ločljivostjo 3.840 x 1.080 slikovnih točk. Odzivna hitrost tu znaša zgolj eno milisekundo pri povprečni frekvenci osveževanja 144 hercev, kontrastno razmerje in svetilnost pa znašata 3000:1 oziroma 350 cd/m2. Seveda nikakor ne gre spregledati napredne tehnologije Quantum Dot, saj je prikaz slik predvsem na račun bogatejših barvnih odtenkov nadvse kakovosten in priljubljene tehnologije HDR (High Dynamic Range), saj neizpodbitno pripomore k boljši kakovosti prikaza videoposnetkov.

Zaslon Samsung CHG90 kot prvi nasploh zagotavlja podporo za tehnologijo FreeSync 2.0, ki uporabnikom grafičnih kartic AMD omogoča bolj gladko prikazovanje slike, ko frekvenca osveževanja enkrat pade pod hitrost osveževanja matrike. S pomočjo namenske programske opreme pa lahko uporabnik najširši zaslon doslej razdeli na dva ali več delov ter s tem navidezno pridobi večje število zaslonov. Samsung CHG90 ima za priključitev zunanjih naprav na voljo dva priključka HDMI ter po enega DisplayPort in mini DisplayPort. Tu so na voljo še vmesniki USB, USB 3.0 in 3,5-milimetrski priljuček za slušalke.

Eden najboljših zaslonov za igranje računalniških iger in za predvajanje videoposnetkov je seveda vse prej kot poceni. Trgovci zanj namreč zahtevajo kar okoli 1.400 evrov.


Prijavi napako v članku