Telefoni
13.05.2010 14:07
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tridimenzionalna visokoločljiva videokamera za mobilne telefone

Tehnologija 3D prihaja na zaslone mobilnih telefonov!
Tehnologija 3D prihaja na zaslone mobilnih telefonov!

Vedno inovativni inženirji podjetja Sharp so pripravili prvo tridimenzionalno visokoločljivo videokamero, ki je pisana na kožo pametnim mobilnim telefonom. Miniaturna kamera lahko zajema 3D filmske posnetke do ločljivosti 1.280 × 720 točk, kar ustreza formatu 720p. Zajem kakovostnih videoposnetkov pa omogočajo napredne tehnologije, kot so Color Synchronizing Processing (korekcija barv in osvetlitve), Timing Synchronizing Processing (sinhronizacija videosignalov) in Optical Axis Control Processing (korekcija pozicije).

Inovativna miniaturna visokoločljiva videokamera bo sprva namenjena le tistim pametnim mobilnim telefonom, ki bodo opremljeni s tridimenzionalnimi zasloni podjetja Sharp, pri katerih namenska očala niso potrebna (na primer Samsung SCH-W960 AMOLED 3D). Nekoliko kasneje pa bi jih lahko ugledali celo v prenosnih računalnikih in prenosnih igralnih konzolah kot je na primer Nintendo DS.

Prve primerke tridimenzionalnih visokoločljivih videokamer naj bi Sharp proizvajalcem pametnih mobilnih telefonov dostavil že v mesecu juliju, njihova množična proizvodnja pa naj bi se pričela konec leta. Trenutno žal še ni znano, za koliko bo novost računalniškega giganta podražila mobilnike.


Prijavi napako v članku