Računalništvo, telefonija
22.05.2020 20:00

Deli z drugimi:

Share

Tri nove različice zlonamerne programske opreme ogrožajo neposodobljene sisteme

Na tretjo obletnico zloglasnega globalnega izbruha izsiljevalskega virusa WannaCry, je ameriška vlada objavila informacije o treh novih različicah zlonamerne programske opreme.
Zlonamerne kibernetske dejavnosti ogrožajo integriteto in stabilnost mednarodnega finančnega sistema
Zlonamerne kibernetske dejavnosti ogrožajo integriteto in stabilnost mednarodnega finančnega sistema

Različice zlonamerne programske opreme imenovane Copperhedge, Taintedscribe in Pebbledash so po podatkih ameriške Agencije za kibernetsko varnost in infrastrukture (CISA), Zveznega preiskovalnega urada (FBI) in Ameriškega ministrstva za obrambo (DoD) zmožne oddaljenega raziskovanja in pridobivanja občutljivih informacij iz ciljnih sistemov.


Trije novi vzorci zlonamerne programske opreme so najnovejši v dolgem seznamu več kot 20-ih vzorcev zlonamerne programske opreme, med katerimi so Bistromath, Slickshoes, Hoplight in Electricfish, ki so jih varnostne agencije prepoznale kot del zlonamerne kibernetske dejavnosti severnokorejske vlade, ki se imenuje Skrita kobra, ali splošno znana skupina Lazarus Group.


S pomočjo finančno motiviranih napadov je skupina Lazarus Group odgovorna za krajo več kot 571 milijonov dolarjev kripto valut s spletnih borz, zato je ameriška finančna blagajna sankcionirala skupino in dva zunanja podmladka skupine Bluenoroff in Andariel.


Zlonamerne kibernetske dejavnosti DPRK ogrožajo ZDA in širšo mednarodno skupnost, zlasti pa predstavljajo veliko grožnjo integriteti in stabilnosti mednarodnega finančnega sistema, so opozorili.
Kako se zaščititi?

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SMART COM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SMART COM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SMART COM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku