Računalništvo, telefonija
30.10.2004 10:07
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tri nove “Bagle” virusne inkarnacije

Očitno bomo novembrske praznike preživeli v strahu pred novimi virusi. Avtorji virusa Bagle so namreč splavili še tri nove različice in sicer .BC, .BD in .BE. Bagle.BC se z veliko hitrostjo širi po svetovnih omrežjih in povzroča vse več incidentov. Po spletu kroži na tisoče elektronskih sporočil, okuženih z enim izmed teh virusov, zato se nevarnost, da tudi vaš računalnik okuži virus iz minute v minuto veča. Naj vas opozorimo, da je možen tudi pojav novih različic tega virusa.

Novi odkriti varianti črva sta zelo podobni Bagle.BC, črvu, ki se širi po elektronski pošti, omrežjih in aplikacijah P2P kot npr. KaZaA. Vendar pa so med njimi tudi razlike, ena od njih je število datotek, ki jih generirajo na računalniku, ki ga okužijo. Vse tri nove Bagle črve združuje dejstvo, da so bili ustvarjeni z namenom, da ustavijo procese, ki pripadajo protivirusnemu programu in varnostnim aplikacijam, ki tečejo v spominu.

Protivirusna podjetja zato svetujejo vsem uporabnikom, da te dni redno posodabljajo svojo zaščito in so pozorni pri prejemanju in odpiranju elektronske pošte s sumljivo vsebino.


Prijavi napako v članku