Igre
24.04.2021 06:09

Deli z drugimi:

Share

Trgovina PlayStation Store še vedno za PlayStation 3

Trgovina PlayStation Store bo za igralni konzoli PlayStation 3 in PlayStation Vita na voljo še kar nekaj časa!
Trgovina PlayStation Store bo za igralni konzoli PlayStation 3 in PlayStation Vita na voljo še kar nekaj časa!

Igralna konzola PlayStation je najbolje prodajana igalna konzola in to z razlogom: ima enostavno najboljšo ponudbo iger. Od športnih, akcijskih, strateških, do zabavnih in povsem sproščujočih. Zato ne preseneča, da širom sveta še vedno najdemo veliko ljubiteljev konzolnih računalniških iger, ki prisegajo na sicer že zastarelo igralno konzolo Sony PlayStation 3. Med njimi najdemo tudi veliko takih, ki si še vedno lastijo prenosno igralno konzolo PlayStation Vita.

Zato ne preseneča, zakaj je ljubitelje konzol PlayStation 3 in PlayStation Vita razburila nedavna novica, da bo podjetje Sony zanje zaustavil trgovino PlayStation Store. A na srečo si je računalniški gigant premislil. To v praksi pomeni, da bo priljubljena trgovina Sony PlayStation Store še kar nekaj časa na voljo tudi uporabnikom zastarelih konzol PlayStation 3 in PlayStation Vita.

Podjetje Sony je želelo trgovino PlayStation Store za igralni konzoli PlayStation 3 in PlayStation Vita zaustaviti predvsem iz ekonomskih razlogov. Za ohranjanje podpore za starejše naprave v trgovini namreč računalniški gigant namenja kar velike vsote denarja. Poleg tega mu to onemogoča usmerjenja vseh razpoložljivih finančnih in kadrovskih virov na nove igralne konzole PlayStation.

Trenutno še ni znano, za koliko časa bo trgovina PlayStation Store na voljo za igralni konzoli PlayStation 3 in PlayStation Vita. Mnogi poznavalci so prepričani, da bo ta uporabnikom zastarelih igralnih konzol PlayStation na voljo še vsaj do konca leta. Več o nameri podjetja Sony pa bo seveda znano v prihodnjih nekaj mesecih.


Prijavi napako v članku