Poslovne rešitve
26.09.2022 22:17

Deli z drugimi:

Share

Tretji dan Weekenda: maratonci z malih ekranov in »lažne novice«

Foto: Weekend.15
Foto: Weekend.15

Petkov večer najbolj norega vikenda v letu se je zaključil s spektakularnim nastopom največjih regionalnih zvezd Konstrakte in Zemlje Gruva ter ekskluzivno premiero nove HRT-jeve dramske serije Metropolitanci. Nadaljevanje bogatega sobotnega programa je prineslo številne aktualne teme, kot so pravice žensk, kultura odpovedi, »lažne novice«, digitalna revolucija, zaključil pa se je s koncertom Vojka V.

Bo ob hitrem tempu in digitalizaciji televizija izumrla?

V dobi, ko je medijska pozornost zreducirana na tek na sto metrov, že leta nekateri tečejo televizijske maratone in preživijo v nemirnem televizijskem svetu. Aleksandar Stanković (HRT), Zoran Šprajc (RTL), Olivera Kovačević (RTS), Božo Sušec (televizijski komentator) so se z moderatorko Marijo Petrović (soustanoviteljica Millenium promocije in lastnica Edward Bernays University College) strinjali, da televizijski program ne bo umrl, ampak mu bo zaradi razvoja tehnologije in prihoda mlajših generacij mogoče slediti tudi drugače. Opozorili so na izgubljeno kredibilnost v televizijskem programu, zato je treba nujno delati na tem, da bi mladi našli pot v kupu lažnih novic.

Relevantnost in točnost dejstev je bila ključna tema panela “Smrt dejstev”, na katerem so sodelovali Ognian Zlatev, vodja predstavništva Evropske komisije na Hrvaškem, ter Ksenija Kardum (NOVA TV), Marijana Grbeša (FPZG) in Dražen Klarić (Večernji list). Izpostavili so, da se medijski prostor in diskurz spreminjata, deloma zaradi številnih geopolitičnih pretresov, deloma pa zaradi nenadnega in močnega razvoja alternativnih medijev ter družbenih, predvsem digitalnih kanalov. Pomembno je, da mediji ohranjajo objektivnost in možnost kritičnega razmišljanja ter prispevajo in ponovno v ospredje postavijo dejstva iz temnih in nepreverjenih kotov medijskega prostora.

24.09.2022., Rovinj – Rovinj – Weekend Media Festival – TV maratonci

»Res je! Kultura odpovedi je nalezljiva in, kar je še pomembneje, neozdravljiva bolezen,« je na vprašanje iz naslova predavanja, »Ali je kultura odpovedi nalezljiva bolezen?«, odgovoril Zoran Kurelić, redni univerzitetni profesor na Fakulteti za politične vede v Zagrebu. Ob tem so se Ivana Paradžiković, Vanja Jurić in Aleksandra Dilevska Simova na panelu »Ali spet bijemo bitke naših babic?« strinjale, da se v družbi veliko govori o enakosti. To pa ne pomeni le volilno pravico, ampak je ključno to enakost uporabiti v praksi.

V nadaljevanju sobotnega predavanja z Jeleno Đoković, soustanoviteljice in globalne direktorice Fundacije Novak Đoković, in moderatorko Ido Prester je debata potekala v okviru teme, ali so mediji in humanitarno delo na isti strani in kako tovrstne novice najbolje plasirati v medije. Razkrili so tudi zmagovalce tekmovanja start-up podjetij Food Tech v organizaciji Infobipa, Maistre in Peperminta, ki se je začelo maja na Weekend Food Festivalu, pred tem pa je spregovorilše Michael Selden, direktor atraktivnega ameriško živilsko-tehnološkega podjetja Finless Food, in Nikola Pavešić iz Infobipa.

Sobotni program je zaključila ena največjih zvezd hrvaške hip hop scene Vojko V., ki je zbrane prebudil in zabaval z znanimi uspešnicami, kot sta Ne može in Kako to, sledila pa je novosadska skupina Gift in DJ Rea.

Kako so potekala Weekend predavanja si lahko preberete tukaj, vse novosti pa izveste preko uradnega Instagram in Facebook profila.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Weekend.15.


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več