Računalništvo, telefonija
18.11.2020 12:14
Posodobljeno 7 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Trenutno najboljši cenovno ugodni prenosnik 2-v-1

Trenutno najboljši cenovno ugodni prenosnik 2-v-1
Trenutno najboljši cenovno ugodni prenosnik 2-v-1

Prenosni računalniki 2-v-1 pridobivajo na priljubljenosti, saj ponujajo najboljše s področja klasičnih prenosnih računalnikov in tablic. Čeprav idealnega hibridnega sistema ni, so poznavalci prepričani, da prenosni računalnik 2-v-1 Surface Go 2 v tem trenutku ponuja največ za naš denar. Gre za drugo generacijo cenejše različice tabličnega računalnika Surface, s katerim se podjetje Microsoft uspešno zoperstavlja tako Applovemu tabličnemu računalniku iPad kot cenejšim kitajskim izdelkom.

Tablični računalnik Surface Go 2 je dejansko cenejši, manjši in lažji od klasične tablice Surface. To pomeni, da je namenjen manj zahtevnim porabnikom, študentom in tistim, ki veliko potujejo. Novost temelji na osnovi 26,7-centimetrskega oziroma 10,5-palčnega zaslona IPS ločljivosti 1.920 x 1.280 slikovnih točk, teža pa se giblje okoli 550 gramov.

V evropskem prostoru bomo za okoli 460 evrov prejeli tablični računalnik Surface Go 2, ki je opremljen z Intelovim procesorjem Gold Processor 4425Y (šibkejša različica), štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s 64 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Najzmogljivejša različica pa je opremljena z Intelovim procesorjem Core m3 osme generacije, osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s 128 gigabajti prostora. Vgrajena baterija zagotavlja do 10 ur avtonomije delovanja, na voljo pa je tudi povezava v mobilna omrežja 4G/LTE. Zanjo bomo odšteli 825 evrov.

Na tabličnem računalniku Surface Go 2 za običajne kupce je na voljo prednameščeni operacijski sistem Windows 10 Home ali Windows 10 S. Poslovnim uporabnikom pa je na voljo operacijski sistem Windows 10 Pro, ki seveda nudi bistveno več možnosti. Za grafične vsebine je zadolžena grafična kartica Intel UHD Graphics 615.


Prijavi napako v članku