Monitorji
13.03.2014 14:35

Deli z drugimi:

Share

Toshiba ustanavlja podjetje za lifestyle izdelke in storitve

Toshiba ustanavlja podjetje za lifestyle izdelke in storitve
Toshiba ustanavlja podjetje za lifestyle izdelke in storitve

Toshiba je najavila ustanovitev podjetja Toshiba Lifestyle, ki bo posvečeno promociji poslovnih oddelkov za vizualne izdelke in naprave za dom. Podjetje bo začelo poslovati 1. aprila 2014, ob začetku novega finančnega leta, kot integralni del skupine za lifestyle izdelke in storitve. Slednja je zadolžena za Toshibine osebne računalnike, televizorje in belo tehniko.

Do sedaj je bilo za promocijo vizualnih izdelkov zadolženo Toshibino notranje podjetje za digitalne izdelke in storitve. Z združitvijo s poslovnim oddelkom za naprave za dom v okviru podjetja Toshiba Home Appliances v skupini Toshiba pričakujejo optimizacijo stroškov na različnih poslovnih področjih ter učinkovitejše upravljanje na kadrovskem področju in v logistiki.

V želji po zagotavljanju hitrega odločanja na strateških področjih in pri razvoju izdelkov ter za povečanje sinergijskih učinkov integracije bodo ustanovljene nove projektne ekipe za razvoj regionalnih strategij za različne izdelke. Te ekipe bodo pod nadzorom predsednika.

Raziskave in razvoj znotraj poslovnih področij skupine za lifestyle izdelke in storitve, vključno z osebnimi računalniki, bodo prav tako vključene v posebno organizacijo znotraj podjetja za digitalne izdelke in storitve. Ta pristop naj bi spodbudil vključevanje inovacij na tehnološkem področju in v izdelke ter obenem spodbudil ustvarjanje izdelkov z visoko dodano vrednostjo.

V okviru poslovne strategije se bo podjetje Toshiba Lifestyle osredotočilo na krepitev prodaje v tujini, zlasti na trgih v razvoju, kamor sodita jugovzhodna Azija in Bližnji vzhod. Prav tako bo usmerilo napore v obetavna nova področja, kot so pametne naprave za dom in storitve v oblaku, ki bodo povezale televizorje in belo tehniko v omrežja, ter v prodajo podjetjem (signalizacija, monitorji za profesionalno uporabo).

V prihodnje bo Toshiba krepila poslovni razvoj na področju lifestyle izdelkov in storitev, s tem ko bo ustvarjala povezave med oddelki za digitalne izdelke in belo tehniko, istočasno pa pospeševala predstavitve novih izdelkov in storitev, ki temeljijo na skupnih tehnoloških platformah.

Vas zanima več iz te teme?
Toshiba monitorji LCD monitorji 4K monitorji

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več

ADMIRAL DYNAMICS d.o.o.

PTC Diamant, Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 810 91 92