Igre
09.09.2009 10:30
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Torchlight že tik pred vrati

Igro izdelujejo ustvarjalci, ki so sodelovali tudi pri izdelavi Diabla.
Igro izdelujejo ustvarjalci, ki so sodelovali tudi pri izdelavi Diabla.

Za omenjeno igro mogoče slišite prvič. Ravno tako tudi za njene avtorje, studio Runic Games. Toda, če omenim, da je ekipa sestavljena iz nekaj nekdanjih soustanoviteljev studia Blizzard North verjamem, da bo marsikdo že dobil vsaj približno predstavo o tem za kako igro gre. Blizzard North so namreč odgovorni za uspešnico Diablo ter tudi za njeno nadaljevanje.

Glede na predhodno delo avtorjev torej ni presenečenje, da bo igra, katere izid je sedaj napovedan za drugo polovico oktobra, precej podobna Diablu. Vseeno pa velja omeniti, da bo imela nekaj samosvojih lastnosti. Ena izmed njih so povsem naključno ustvarjeni nivoji, ki bodo tako ob vsakem preigravanju nudili drugačno igralno izkušnjo. Igri bo priložen tudi močan urejevalnik stopenj, ki bo igralni skupnosti omogočil izdelavo povsem svojih nivojev in ne dvomimo, da se jih bo množica kmalu po izidu znašla na spletu. Še ena dobrodošla novost, ki jo obljubljajo avtorji pa je, da bomo lik, ko bo dosegel določeno izkustveno stopnjo lahko »upokojili« in ob tem prenesli na novo ustvarjen lik določene bonuse in sposobnosti. To pa še ni vse, spisek košarice dobrot, ki nam jo razvijalci nameravajo dostaviti v paketu z igro se nadaljuje z enostavnim in funkcionalnim vmesnikom, ki v nekaterih današnjih igrah ni ravno tako samoumeven kot bi si želeli. Imeli bomo možnost izbrati tudi živalskega sopotnika, ki nam bo delal družbo med raziskovanjem temnic in iztrebljanjem tamkaj živečih, ne ravno prijateljsko razpoloženih bolj ali manj pošastnih stvorov. Hkrati nam bo seveda tudi pomagal v boju in prevzel vlogo tovorne mule, saj bo za nas lahko nosil tekom igranja nabrane predmete. Dobrodošlo pri tem je, da bo tudi on med igranjem dobival izkustvene točke in se tako razvijal skupaj z nami.

Kakor je razvidno iz slik so avtorji pri grafični podobi ubrali nekoliko drugačno pot od večine današnjih naslovov in vključili nekoliko bolj risankasto grafiko. Seveda so pri tem naleteli na neodobravanje s strani gorečih privržencev njihove prejšnje igre, torej Diabla. Kako pa se bo ta nekoliko drzen prijem odražal na prodaji pa bomo videli čez dober mesec, ko bo igra tudi uradno izšla.


Prijavi napako v članku